Schmitz Cargobull kiest voor Zscaler security toepassing

20-08-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Schmitz Cargobull kiest voor Zscaler security toepassing

Schmitz Cargobull AG heeft het Zscaler Zero Trust Exchange-platform gekozen voor de bescherming van gebruikers, applicaties en workloads voor 5.800 medewerkers op 50 locaties wereldwijd. De wereldwijde fabrikant van opleggers, trailers en carrosserieën van motorvoertuigen voor temperatuurgecontroleerde vracht zal Zscaler Internet Access (ZIA) en Zscaler Private Access (ZPA) combineren om een holistische, hoogwaardige zero trust-beveiligingsomgeving te creëren om een cloud-only, work-from-anywhere (WFA) businessmodel aan te sturen.

Schmitz Cargobull implementeert Zscaler als onderdeel van zijn algehele digitale transformatie om de IT-beveiligingsinfrastructuur te moderniseren door deze naar de cloud te migreren. Met ZIA, die veilige toegang tot het internet biedt, en ZPA, die VPN-vrije, veilige toegang tot interne apps levert, wordt de toegang tot applicaties in cloudomgevingen én in het datacenter beveiligd voor ongeveer 40 procent van zijn werknemers die op afstand werken.

Met Zscaler krijgt Schmitz Cargobull een meerlagige beveiligingsaanpak en versleutelde verkeersinspectie om de organisatie te beschermen tegen dreigingen. De implementatie biedt ook een model voor least-privileged toegang, dat gebruikmaakt van beleid en identiteiten om de IT-omgeving van het bedrijf te controleren en te beveiligen. Gebruikers hebben hiermee alleen toegang tot de applicaties die ze nodig hebben, terwijl automatisch netwerkmicrosegmentatie wordt bereikt om de attack surface van Schmitz Cargobull te verkleinen. Bovendien zorgen de meer dan 150 wereldwijd gedistribueerde datacenters van Zscaler voor minder vertraging en verbeterde prestaties voor de werknemers in de buurt van Zscaler-points of presence (POP).

"Het is van cruciaal belang om onze werknemers een veilige werkomgeving met hoge beschikbaarheid te bieden door hen te allen tijde veilige toegang tot applicaties in de cloud en het internet te garanderen", zegt Michael Schöller, hoofd infrastructuur bij Schmitz Cargobull AG. “Dit omvat always-on toegang tot ons bedrijfskritische ERP-systeem, dat voorheen in gevaar kwam door access failures. Om dit allemaal te bereiken, vertrouwen we op een meerlaagse aanpak die de veiligheid verhoogt.”

Door het gebruik van het Zero Trust Exchange-platform kan Schmitz Cargobull bovendien zijn bestaande gedecentraliseerde, handmatig beheerde beveiligingssystemen vervangen door een sterk geïntegreerde zero trust-oplossing die automatisch tot 200.000 beveiligingsupdates per dag toepast, waardoor middelen en kosten worden bespaard. "Omdat we tijdens onze digitalisering het gebruik van onderhoudsintensieve apparaten wilden verminderen, was enkel een cloud-native oplossing geschikt voor ons", aldus Schöller.

Door ZPA te gebruiken in plaats van hardwaregebaseerde VPN's, zorgt Schmitz Cargobull ervoor dat zijn private applicaties nooit worden blootgesteld aan internet, waardoor ze volledig onzichtbaar zijn voor onbevoegde gebruikers. Dit verbetert niet alleen de beveiliging van het bedrijf, maar stelt hen ook in staat om de toegang tot externe gebruikers uit te breiden voor grotere zakelijke flexibiliteit en een veiligere supply chain.

"Door het verminderen van het aantal VPN-apparaten, die regelmatig de krantenkoppen halen door kwetsbaarheden, kunnen we de beschikbaarheid van onze supply chain en de toegang voor onze consultants vergroten", zegt Schöller. "Zscaler houdt onze infrastructuur verborgen voor aanvallers en maakt ons veiliger dan voorheen."

Terug naar nieuws overzicht
Security