Nicole Grootveld-Sandig wordt CTO Aegon Asset Management

Nicole Grootveld-Sandig

19-08-2021 | door: Witold Kepinski

Nicole Grootveld-Sandig wordt CTO Aegon Asset Management

Aegon Asset Management heeft Nicole Grootveld-Sandig benoemd tot chief technology officer. Grootveld-Sandig gaat rapporteren aan Sander Maatman, global chief administration officer bij Aegon AM. Zij wordt verantwoordelijk voor het definiëren en uitvoeren van de digitale infrastructuurplannen en strategische roadmap van het bedrijf. Daarnaast gaat zij toezien op technisch ontwerp en implementatie, alsook voor de informatiebeveiliging van de asset manager.

Grootveld-Sandig heeft meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van finance, bedrijfsvoering en informatietechnologie en komt over van MN NV Vermogensbeheer, waar zij directeur investment managementservices (chief operations officer) was voor de in Nederland gevestigde pensioenbeheerder.

Bij MN was zij verantwoordelijk voor de strategische aansturing van het shared service center, bestaande uit beleggingsactiviteiten (waaronder vermogensbeheer, datamanagement, rapportage en prestatiemeting) en functionele IT.

Voordat Grootveld-Sandig bij MN werkzaam was, was zij COO Nederland bij Cardano Risk Management waar zij verantwoordelijk was voor de derivative servicing operations, functionele en infrastructurele IT en het operational risk control framework.

Daarvoor bekleedde zij diverse senior posities binnen de divisie Financiële Markten van ABN Amro in Nederland, als uitvoerend directeur (markten NL en asset securitization operations) en als wereldwijd hoofd van fixed income & treasury product control. Ze werkte ook bij ABN Amro Bank Canada en begon haar financiële carrière bij Royal Bank of Canada.

Maatman: "Nicole heeft een schat aan ervaring in de financiële dienstverlening met meer dan 25 jaar werkervaring in de sector, met name in operations en IT. Dit is zeer waardevol, aangezien we onze wereldwijde vermogensbeheeractiviteiten verder uitbouwen”.

Terug naar nieuws overzicht