Wouter Hoeffnagel - 19 augustus 2021

T-Mobile US bevestigt uitlekken van gegevens 48 miljoen mensen

T-Mobile US bevestigt uitlekken van gegevens 48 miljoen mensen image

De recent uitgelekte data van T-Mobile US bevat gegevens van zo'n 48 miljoen mensen. Het gaat om 7,8 miljoen abonnees, 850.000 prepaid-gebruikers en ruim 40 miljoen voormalig en potentiële klanten.

Dit maakt T-Mobile US bekend na een onderzoek naar de uitgelekte data. Onlangs is online een dataset met gegevens van het bedrijf te koop aangeboden. De aanbieder stelt dat de dataset gegevens van zo'n 100 miljoen mensen omvat. De authenticiteit van het lek werd eerder al bevestigd door T-Mobile. Nu blijkt dus dat de dataset gegevens van zeker 48 miljoen mensen gerelateerd aan T-Mobile bevat.

Wat is er uitgelekt?

Het bedrijf benadrukt dat van abonnees, voormalige klanten en potentiële klanten geen financiële gegevens, persoonlijke identificatienummers, wachtwoorden, accountnamen en telefoonnummers zijn uitgelekt. Van deze groep zijn wel namen, geboortedata, social security-nummers en rijbewijsgegevens uitgelekt. Van prepaid-klanten omvat de dataset onder meer namen, telefoonnummers en PIN-codes.

Het gaat om voorlopige resultaten van het onderzoek dat T-Mobile US uitvoert naar het datalek. Het onderzoek, dat in samenwerking met externe security-experts wordt uitgevoerd, wordt voortgezet. Meer informatie is hier beschikbaar.