Musk: Opening Duitse Tesla-fabriek mogelijk in oktober

19-08-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Musk: Opening Duitse Tesla-fabriek mogelijk in oktober

Tesla opent zijn fabriek in de omgeving van het Duitse Berlijn mogelijk in oktober. De opening liep vertraging op door bureaucratische en milieu-gerelateerde zaken. Naar verwachting volgt goedkeuring echter op korte termijn. De productie kan naar verluid in oktober van start.

Dit heeft Tesla-topman Elon Musk bekendgemaakt tijdens een bezoek aan de fabriek in Gruenheide, meldt Reuters. De opening van de fabriek is meerdere malen vertraagd, onder meer door zorgen met betrekking tot het milieu. Het milieuagentschap in Brandenburg moet nog zijn definitieve goedkeuring geven. Het project kan hierdoor verdere vertraging oplopen. Musk uitte eerder nog kritiek op de Duitse autoriteiten; bureaucratie zou de opening van de fabriek in de weg staan.

Productie in oktober van start

Musk hoopt echter dat de eerste voertuigen in oktober van de band kunnen rollen. "We kijken ernaar uit hopelijk de goedkeuring te krijgen om met geluk in oktober de eerste voertuigen te kunnen maken", aldus Musk.

De topman hoopt dat de fabriek zowel Duitsers als Europeanen enthousiast kan maken over de toekomst. Ook roept Musk op tot het periodiek beoordelen van regelgeving op lokaal, staats- en federaalniveau in Duitsland, evenals Europees niveau. Musk pleit hierbij goed te kijken of regelgeving onder de streep winst opleveren. De Tesla-topman stelt dat een almaar groeiende hoeveelheid regels ervoor zorgt 'dat mensen uiteindelijk niets meer kunnen doen'.

Terug naar nieuws overzicht