SAP verwerft intellectueel eigendom van SwoopTalent

17-08-2021 | door: Witold Kepinski

SAP verwerft intellectueel eigendom van SwoopTalent

SAP heeft aangekondigd dat het intellectueel eigendom heeft verworven van SwoopTalent, een specialist in talentdata-intelligentie, bij een activa-acquisitie. SAP en SwoopTalent kwamen overeen de aankoopprijs of andere financiële details van deze transactie niet bekend te maken.

Het inbedden van de data- en machine learning-technologie van SwoopTalent in SAP SuccessFactors-oplossingen zal de visie van SAP op human experience management (HXM) bevorderen, waarbij prioriteit wordt gegeven aan geïndividualiseerde werknemerservaringen en dynamische kansen die de betrokkenheid vergroten, de organisatorische flexibiliteit verbeteren en uiteindelijk de bedrijfstransformatie stimuleren.

"Het leveren van individualisering op schaal vereist een geavanceerd, krachtig dataplatform dat zich uitstrekt over meerdere systemen", zegt Meg Bear, SAP SuccessFactors chief product officer. “Door personeelsgegevens betrouwbaarder en toegankelijker te maken, kunnen we onze klanten helpen krachtige inzichten te krijgen over hun mensen, zodat ze talent effectief kunnen bijscholen, omscholen en opnieuw inzetten en hun bedrijf toekomstbestendig maken. De oprichters van SwoopTalent zijn opinieleiders in de sector met bewezen expertise in het gebruik van data, machine learning en analytics om HR te verbeteren en organisaties concurrerender te maken. We zijn verheugd dat ze zich bij SAP voegen om onze HXM-strategie verder te ontwikkelen.”

SwoopTalent, opgericht in 2012, ontwikkelde een AI-aangedreven platform dat gegevens uit verschillende HR-systemen en workflows combineert, analyseert en traint. SAP is van plan de technologie van SwoopTalent te gebruiken om zijn AI-mogelijkheden te versterken en klanten een holistisch en continu bijgewerkt beeld van hun mensen te bieden - van vaardigheden en capaciteiten tot interesses en leervoorkeuren - zodat ze werknemers kunnen koppelen aan interne banen, projecten, leercursussen, mentoren en meer. Ook zullen verschillende engineeringmedewerkers van SwoopTalent het SAP SuccessFactors-team komen versterken.

"Organisaties bevinden zich op een cruciaal moment omdat werk opnieuw wordt gedefinieerd rond wendbaarheid, doel en cultuur", zegt Stacy Chapman, CEO en oprichter van SwoopTalent. “Met HXM heeft SAP de juiste visie en strategie om technologie te leveren waarmee individuen zich kunnen bijscholen en een carrière kunnen creëren die aansluit bij hun interesses en vaardigheden. SAP en SwoopTalent passen goed bij elkaar en delen dezelfde waarden. We zijn verheugd om samen HXM verder te ontwikkelen.”

 

Terug naar nieuws overzicht