IGEL OS krijgt Citrix Ready Cloud- en Citrix Ready Endpoint Premium-status

IGEL OS krijgt Citrix Ready Cloud- en Citrix Ready Endpoint Premium-status

18-08-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

IGEL OS krijgt Citrix Ready Cloud- en Citrix Ready Endpoint Premium-status

IGEL OS 11.05 krijgt de Citrix Ready Cloud- en Citrix Ready Endpoint Premium-status. IGEL is de eerste Citrix Ready-leverancier die beide statussen heeft behaald.

“De combinatie van Citrix Workspace en IGEL OS biedt optimale ondersteuning voor thuis- en telewerkers. Zij kunnen daarmee snelle, soepele en veilige toegang krijgen tot werkomgevingen in de cloud vanaf elke endpoint met IGEL OS”, zegt Matthias Haas, de CTO en managing director van IGEL. “IGEL werkt al jarenlang samen met Citrix en is er trots op om de eerste leverancier te zijn die zowel de Citrix Ready for Cloud- als Citrix Ready Endpoint Premium-status heeft behaald. Als deelnemer aan het Citrix Ready Workspace Endpoint Program en Citrix Ready Hybrid Multi-Cloud Program bewijst IGEL hiermee dat het in staat is om qua innovatie gelijke pas met Citrix te houden. Het geeft ook blijk van ons streven om gezamenlijke klanten en partners te helpen met het vereenvoudigen en bespoedigen van hun overstap naar de cloud.”

Standaardisatie van endpoints

IGEL OS is een platformonafhankelijk, op Linux gebaseerd besturingssysteem dat is ontwikkeld om gebruikers op eenvoudige, slimme en veilige wijze toegang te bieden tot gevirtualiseerde applicaties, virtuele desktops en werkomgevingen in de cloud zoals Citrix Workspace en Citrix Cloud. IGEL OS maakt van x86-64 compatibele apparaten een door IGEL beheerde endpoint. Dit stelt organisaties in staat om snel en efficiënt over te stappen op de clouds die hun voorkeur genieten. Zij kunnen dit op eigen tempo doen en vanaf elke infrastructuur, van omgevingen op locatie tot publieke, private en hybride clouds.

De combinatie van IGEL OS 11.05 en Citrix Workspace biedt eindgebruikers toegang tot mogelijkheden voor communicatie en samenwerking op basis van Microsoft Teams en Zoom. Deze mogelijkheden zijn beschikbaar in de vorm van een Citrix App-client met HDX-optimalisatie.

“Om deze prestatieverbeteringen te realiseren en gebruikers van Citrix Workspace een kwalitatief hoogwaardige en boeiende unified communications- en multimedia-ervaring te bieden zorgt IGEL OS 11.05 voor offloading van het leeuwendeel van de verwerking van multimedia naar het lokale besturingssysteem. Het besturingssysteem voert tegelijkertijd alle bedrijfskritische componenten voor real-time communicatie op de endpoint uit”, zegt Haas.

Integrale ‘chain of trust'

De architectuur van IGEL OS voorziet daarnaast in een integrale ‘chain of trust’ van de processor van de endpoint of het UEFI-proces tot de Citrix Workspace. Dit beveiligingskader verifieert elke stap in het opstartproces van endpoints tot en met de uitvoering van de workspace om de integriteit van het complete systeem te waarborgen.

John Panagulias, directeur van Citrix Ready: “Het doet ons een genoegen om te zien dat IGEL OS 11.05 is goedgekeurd voor zowel Citrix Ready for Cloud als voor Citrix Ready Endpoint Premium. Dit vormt een aanvulling op het aanbod van Citrix Ready-oplossingen van IGEL die de afgelopen 20 jaar op basis van diverse validatieprogramma’s zijn getest en geschikt bevonden.”

Terug naar nieuws overzicht
Security