Virtuozzo neemt Onapp over

17-08-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Virtuozzo neemt Onapp over

Cloud infrastructuur provider Virtuozzo heeft Onapp overgenomen, waardoor serviceproviders uitgebreidere intuïtieve cloudinfrastructuuroplossingen mogelijk maken. CSP's, MSP's en hostingproviders profiteren rechtstreeks van de toegenomen mogelijkheid om XaaS Pay-as-You-Go-oplossingen te bieden aan eindklanten, aldus Virtuzzo.

De missie van Virtuozzo is om de toekomst van de cloud vorm te geven door serviceproviders te voorzien van uitgebreide, krachtige, flexibele en gebruiksvriendelijke cloudinfrastructuuroplossingen die private, publieke en hybride cloud-gebruiksscenario's ondersteunen. Daartoe Virtuozzo , een wereldwijde leider in high-efficiency virtualisatie en hyperconverged software-oplossingen, heeft vandaag aangekondigd dat heeft verworven OnApp , een in Londen gevestigde software bedrijf dat zich richt op cloud-oplossingen voor service providers. De overname vergroot de bestaande cloud IaaS- en PaaS-producten van Virtuozzo en vergroot tegelijkertijd het regionale marktbereik.

De gecombineerde technologische en R&D-sterkten van beide bedrijven richten zich direct op de veranderende behoeften van Cloud Service Providers (CSP's), Managed Service Providers (MSP's) en Hosting Providers die zich richten op het leveren van IaaS-, PaaS- en XaaS-oplossingen voor hun klanten.

De resulterende oplossingsstack combineert de gebruiksvriendelijke virtualisatie-, containerisatie-, opslag- en orkestratiemogelijkheden van Virtuozzo met geavanceerde functies van het flexibele selfservicebeheerplatform van OnApp. Serviceproviders krijgen op hun beurt toegang tot de meest intuïtieve en robuuste cloudinfrastructuur en platformoplossingen van dit moment die elke cloud-use case kunnen ondersteunen.

“Virtuozzo's primaire expertise ligt van oudsher in high-density servervirtualisatie en softwaregedefinieerde opslag. We zijn de afgelopen jaren met succes uitgebreid naar hypergeconvergeerde infrastructuur, omdat dit cruciaal is voor de evolutie van de markt”, zegt Alex Fine, CEO van Virtuozzo. “Eenvoudige, flexibele en slimme toegang tot die sterke, fundamentele technologieën is de kern van het succes van MSP’s, CSP’s en Hosting Providers en daarom de kern van het onze. OnApp deelt die toewijding en brengt Virtuozzo ongelooflijk technisch talent en complementaire technologieën die ons helpen de cloudinfrastructuursector als geheel vooruit te helpen. We zijn trots en verheugd om het OnApp-team aan boord te hebben.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud