VMware voegt nieuwe features toe aan VMware Horizon

17-08-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

VMware voegt nieuwe features toe aan VMware Horizon

VMware voegt nieuwe features toe aan VMware Horizon. De functies vereenvoudigen het beheer van Horizon-implementaties voor IT, ongeacht of zij zich on-premise of in de cloud bevinden.

Vorig jaar is in de eerste zes weken van de overgang naar het thuiswerken het totale aantal in de cloud geïmplementeerde VMware Horizon-desktops met maar liefst 82 procent gegroeid. Dit blijkt uit interne VMware-data met betrekking tot de periode 13 maart tot en met 24 april 2020. "Apps worden naar de cloud verplaatst en werknemers willen en hebben er overal toegang toe. Hierdoor ontstaat een complexere omgeving die IT moet beheren", zegt Frederiek Van Hoornick, Manager Solution Engineering bij VMware BeLux. "VMware Horizon is een modern platform dat is gebouwd om deze complexiteit te helpen verminderen, het beheer efficiënter te laten verlopen en de productiviteit van werknemers te verbeteren. Ongeacht of de desktop- en applicatieworkloads zich on prem bevinden, in de cloud of een hybride vorm van beiden."

VMware Horizon is onderdeel van het VMware Workspace ONE-platform. VMware Anywhere Workspace is een geïntegreerde oplossing die werknemers in staat stelt overal te werken. Het brengt VMware Workspace ONE samen met VMware Carbon Black Cloud en VMware SASE.

Politiezone Antwerpen

Een van de klanten die hiervan gebruik maakt is de Politiezone Antwerpen. Stijn Haemhouts, adjunct-directeur ICT bij de Politiezone Antwerpen, vat samen hoe de organisatie VMware Horizon gebruikt om agenten op het terrein tijdig te voorzien van de informatie en middelen die ze nodig hebben: "Met VMware Horizon hebben we van onze politiewagens in feite een mobiele werkplek kunnen maken. Dankzij VMware Horizon kunnen we nu alle benodigde informatie via ons FOCUS-platform snel aan de agenten die onderweg zijn aanleveren. Daardoor duurt het vandaag amper drie minuten om op de plaats van het delict te arriveren. Dat is een hele verbetering, want vroeger kon dat zes minuten en meer zijn."

De volledige case van Politiezone Antwerpen leest u hier.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud