Martijn Kregting - 13 augustus 2021

Cloud Life wint aanbesteding cloud security Alphen a/d Rijn

Cloud Life wint aanbesteding cloud security Alphen a/d Rijn image

Cloud Life heeft de aanbesteding voor Cloud Security dienstverlening van de Gemeente Alphen a/d Rijn en Kaag en Braassem binnengehaald. Cloud Life is actief binnen de sectoren zorg, overheid en educatie voor migraties en implementaties van de moderne werkplek, met security als centraal uitgangspunt. De verworven diensten worden geleverd door Cloud Life voor de aankomende twee jaar.

De Zuid-Hollandse gemeenten Alphen aan den Rijn en Kaag & Braassem hebben vanaf 2018 hun krachten op het gebied van Informatisering en Automatisering (I&A) gebundeld in de Bedrijfsvoeringsorganisatie (BVO) Rijn en Braassem. Beide gemeenten werkten al intensief samen in het Sociale Domein en op het gebied van Belastingen en de daaraan gerelateerde ICT-onderwerpen. Een gemeenschappelijke informatievoorziening versterkt deze samenwerking.

Vanuit de BVO is een aanbesteding opgesteld om de organisatie te helpen met de inrichting, advies en proactief beheer omtrent cybersecurity van de Microsoft moderne werkplek & Azure-omgevingen van de aangesloten gemeenten. Cloud Life maakt nu bekend de aanbesteding te hebben gewonnen.

Continu inzicht

Het doel van Security Microsoft 365 en Azure is het verkrijgen van continue inzicht in de status en effectiviteit van de beveiligingsmaatregelen en de inrichting van de tenants en het Azure platform. Het resultaat in de vorm van continue advies van Cloud Life geeft aan wat de aandachtsgebieden zijn en biedt concrete handvatten voor adequate maatregelen en investeringen, met als doel de beveiligingsrisico’s te reduceren.

Via de ondersteunende diensten van Cloud Life voor Security Microsoft 365 en Azure kunnen de aangesloten gemeenten nagaan hoe goed de gemeentelijke informatiesystemen en gegevens die vallen onder het contract met Microsoft beschermd zijn tegen aanvallen en het geeft gemeenten zodoende een diepgaand en compleet overzicht van het beveiligingsniveau van de inrichting. Rapportages zijn een middel voor gemeenten om de kwaliteit van de digitale bescherming aan te tonen.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024