OwnBackup haalt 240 miljoen op voor verbreding back-up en recovery-portfolio

13-08-2021 | door: Martijn Kregting

OwnBackup haalt 240 miljoen op voor verbreding back-up en recovery-portfolio

OwnBackup, platform voor gegevensbescherming in de cloud, heeft in een een Series E-investeringsronde 240 miljoen dollar binnengehaald. De investeringsronde stond onder leiding van Alkeon Capital en B Capital Group, inclusief een secundaire investering in het bedrijf door BlackRock Private Equity Partners en Tiger Global. Bestaande investeerders Insight Partners, Salesforce Ventures, Sapphire Ventures en Vertex Ventures namen ook deel.

OwnBackup heeft in totaal bijna 500 miljoen dollar opgehaald, wat resulteert in een waarderingsstijging van 2 miljard dollar in zes maanden. OwnBackup kondigde ook plannen aan om zijn back-up- en recovery-oplossingen later dit jaar uit te breiden naar andere cloudplatforms, te beginnen met Microsoft. OwnBackup biedt momenteel oplossingen voor cloudgegevensbescherming, sandbox seeding en gegevensarchivering voor bijna 4.000 organisaties wereldwijd.

"Hoewel de cloud cruciaal is voor het zakendoen, heeft de massale acceptatie van SaaS geleid tot een enorme hoeveelheid gegevens, en ons werk met Salesforce, Microsoft en andere kritieke SaaS-ecosystemen stelt bedrijven in staat om te gedijen in de digitaal gedreven wereld van vandaag”, aldus Sam Gutmann, CEO van OwnBackup. "Het verhaal van elk bedrijf is geschreven met data, en deze laatste financieringsronde zal onze voortdurende visie ondersteunen om onze klanten in staat te stellen hun gegevens te bezitten en te beschermen op elk cloudplatform."

Gegevensbescherming voor Dynamics 365

Met de meest recente financieringsronde is OwnBackup naar eigen zeggen klaar om zijn expertise op het gebied van cloudgegevensbescherming later dit jaar uit te breiden naar Dynamics 365. OwnBackup helpt Dynamics 365-klanten om te voldoen aan complexe wettelijke vereisten en om gegevensverstoringen als gevolg van gebruikers- en integratiefouten te elimineren. Het aanbod stelt bedrijven in staat om het volledige eigendom van hun gegevensback-ups te behouden, verloren of beschadigde gegevens snel te herstellen en een grotere organisatorische acceptatie van Microsoft Azure en Dynamics 365 te stimuleren.

"We zijn verheugd om samen te werken met OwnBackup en Dynamics 365-klanten een extra beschermingslaag voor hun gegevens te bieden", zegt David Totten, Chief Technology Officer bij Microsoft. "Door organisaties in staat te stellen het back-upproces te automatiseren en binnen enkele minuten de precieze gegevens te herstellen die ze nodig hebben, zullen de oplossingen van OwnBackup Dynamics 365-klanten helpen om meer bedrijfskritieke workloads uit te voeren en het risico van gegevensverlies te elimineren."

Terug naar nieuws overzicht