Redactie - 13 augustus 2021

Verizon Business breidt SDI-oplossing samen met Equinix uit

Verizon Business breidt SDI-oplossing samen met Equinix uit image

Verizon Business breidt zijn Software-Defined Interconnect (SDI)-oplossing uit. Hiermee kunnen wereldwijde ondernemingen en bedrijven uit de publieke sector hun MPLS- en Ethernet private netwerkdiensten geautomatiseerd en binnen één dag verbinden met honderden cloud-, infrastructuur- en serviceproviders. Samen met Equinix, het digitale infrastructuurbedrijf, is de oplossing door Verizon Business uitgebreid om tegemoet te komen aan de veranderende wereldwijde behoeften. Hierdoor kunnen de netwerkdiensten van klanten nu snel worden geactiveerd, zijn de kosten voor toegang tot het netwerk lager en wordt de netwerkflexibiliteit vergroot. De SDI-oplossing maakt deel uit van de Network as a Strategie (NaaS)-strategie van Verizon Business.

“Organisaties zoeken naar manieren om agile te kunnen werken vanaf elke locatie en op elk apparaat. Om te kunnen profiteren van nieuwe 5G-oplossingen – van realtime data-analyse en AI tot verbeterde beveiliging en AR/VR – hebben organisaties een flexibel, programmeerbaar, schaalbaar en betrouwbaar platform nodig. Dat platform dient netwerkdiensten te leveren op een veel veerkrachtiger en meer cloud-gerichte manier dan traditionele netwerkinfrastructuren”, aldus Massimo Peselli, Senior Vice President of Global Enterprise bij Verizon Business. “Equinix is een betrouwbare strategische partner die helpt onze NaaS-aanpak voor managed services mogelijk te maken. Deze SDI-uitbreiding biedt onze klanten de flexibiliteit die ze nodig hebben bij hun migratie naar de cloud.”

Ethernet E-Line en E-LAN wide area networks

Sinds de lancering van SDI in 2019 werken Verizon en Equinix samen om grote ondernemingen en bedrijven in de publieke sector te ondersteunen die vanwege de pandemie drastisch moesten digitaliseren. In eerste instantie kon met de dienst binnen één dag Private IP worden geleverd aan de colocatie-omgevingen van Equinix. Nu is er ook ondersteuning voor Ethernet E-Line en E-LAN wide area networks. Verizon en Equinix hebben flink geïnvesteerd in agile diensten en de uitbreiding naar nieuwe markten. Hierdoor kunnen klanten gebruikmaken van het netwerk van Verizon (tot 10 Gbps), in combinatie met Equinix Fabric, om de connectiviteit met Verizons MPLS- en Ethernet-klanten wereldwijd uit te breiden en te verbeteren. De schaalbare bandbreedte en de geautomatiseerde levering zijn een fundamenteel onderdeel van Verizons NaaS-mogelijkheden die bij Equinix worden uitgerold.

"Grote ondernemingen en bedrijven in de publieke sector digitaliseren steeds verder. Om een digitaal voordeel te behalen, hebben ze netwerkoplossingen nodig die overal ter wereld gelijk zijn, voldoen aan de normen en as-a-Service worden geleverd", zegt Bill Long, Senior Vice President, Core Product Management bij Equinix. "Om hieraan tegemoet te komen, hebben Verizon en Equinix de afgelopen twee jaar een SDI-oplossing op de markt gebracht die klanten helpt hun belangrijkste infrastructuren met elkaar te verbinden. Deze nieuwste update voorziet in de geavanceerde functies waar onze klanten om vragen. Door de wereldwijde automatiserings- en connectiviteitsmogelijkheden van de Verizon SDI-oplossing uit te breiden, kunnen klanten nu profiteren van de Equinix Fabric-interconnectiedienst en het NaaS-aanbod van Verizon om hun digitale supply chain-ecosystemen privé en veilig met elkaar te verbinden. Dit is met inbegrip van vaste, draadloze 5G- en public cloud-netwerken."

"Voor veel ondernemingen is de manier waarop zij datacenters, netwerken en cloud- en hosting-diensten met elkaar verbinden en onderling laten samenwerken drastisch veranderd. De uitbreiding van Verizons SDI-mogelijkheden is een goed voorbeeld van hoe netwerken zich kunnen aanpassen aan de snelheid waarmee bedrijven applicaties bouwen en migreren," aldus Brian Washburn, Research Director bij Omdia.

Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Fujitsu BW en BN liggend DIL week 9 tm 12-2024