Equinix en Options bundelen krachten voor investeringsbanken

13-08-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Equinix en Options bundelen krachten voor investeringsbanken

Equinix en Options, een aanbieder van Ultra-Low Latency (ULL)-connectiviteit aan financiële markten, bundelen hun krachten. De partijen leveren gezamenlijk verbeterde connectiviteit en diensten met lage latency aan een wereldwijde top-tier investeringsbank.

De verlaging van de geografische latency via de implementatie van een nieuwe FX-hub versnelt het FX-handelsproces voor klanten, wat hen concurrentievoordeel biedt. Deze ontwikkeling ondersteunt ook de positie van Singapore als de derde grootste locatie wereldwijd; de verwachting is dat de valutahandel met milliseconden wordt versneld, wat miljarden dollars kan opleveren voor de economie van Singapore.

Latency voor FX-handel verbeteren

Options wordt in achttien van de International Business Exchange (IBX)-locaties van Equinix geïmplementeerd, verspreid over twaalf grootstedelijke gebieden. Het project markeert de vierde FX-handelsimplementatie van Options bij Equinix, na de bestaande FX-hubs in Londen (LD4), New York (NY4) en Tokio (TY4). Deze ontwikkeling ondersteunt een initiatief van de Monetary Authority of Singapore (MAS) om de latency voor FX-handel binnen Singapore te verbeteren. En zorgt ervoor dat de retour-latency voor prijsaanpassingsorders vermindert. Ter vergelijking, de huidige vertraging tussen Singapore en Tokio bedraagt 70-80 milliseconden en die tussen Tokio en New York 220 milliseconden.

Samen breiden Equinix en Options de FX-voetafdruk uit naar Singapore om via de SG1 IBX van Equinix de liquiditeit en prijsvorming tijdens de Aziatische handelsuren te verbeteren. Door de verbinding via de datacenters van Equinix te leggen, kunnen klanten hun prijstransparantie verbeteren en een efficiëntere prijsvorming faciliteren, waardoor ze hogere afwijzingen of ongerechtvaardigd risico voor marktmakers kunnen vermijden.

'Veilige omgeving met weinig latency'

John Knuff, Vice-President Business Development bij Equinix, vertelt: "Singapore is een belangrijke wereldwijde FX-hub aan het worden en daarom zijn wij als Equinix bijzonder blij om samen met Options daar een wereldwijde FX-handel te faciliteren in een veilige omgeving met weinig latency. In deze steeds competitievere sector moeten bedrijven ervoor zorgen dat hun IT-infrastructuur in staat is om in real-time te handelen en prijzen af te stemmen. Aangezien Equinix al FX-hubs heeft in Londen, New York en Tokio, biedt ons platform hoogwaardige connectiviteit tussen deze belangrijkste regio's ter wereld."

Het nieuwe FX-handelsplatform wordt gehuisvest in een voor FX-klanten aangewezen gedeelte van SG1. SG1 is een van de best verbonden datacenters ter wereld en biedt een divers ecosysteem van deelnemers met meerdere connectiviteitsmogelijkheden aan 230 carriers en meer dan 700 bedrijven. Het datacenter wordt ondersteund vanuit meerdere locaties met verbeterde beveiliging. Door gebruik te maken van Platform Equinix in Singapore, kan Options zijn klanten een interconnectie-rijke omgeving voor lage latency en een sterk beveiligde FX-handel bieden op de digitale edge.

Terug naar nieuws overzicht