Martijn Kregting - 12 augustus 2021

ServiceNow neemt indoor mapping-bedrijf Mapwize over

ServiceNow neemt indoor mapping-bedrijf Mapwize over image

Workflow-aanbieder ServiceNow heeft een overeenkomst getekend om Mapwize over te nemen, een indoor mapping en wayfinding-bedrijf uit Lille, Frankrijk. Met Mapwize kan ServiceNow indoor mapping-mogelijkheden aan werknemers voor het reserveren van een plek, vergaderruimte, werkruimtes en werkbenodigdheden, maar ook mogelijkheden om binnen kantooromgevingen te navigeren op desktop of mobiele devices. De toepassingen van Mapwize helpen volgens ServiceNow facilitaire teams hun plattegronden te beheren en up-to-date te houden, gebaseerd op gebruikstrends en veranderende vastgoedbehoeften.

"In de nieuwe wereld van hybride werk is de rol van werkplek-services cruciaal bij het creëren van geweldige werknemerservaringen", zegt Blake McConnell, SVP van Employee Workflows bij ServiceNow. "Met Mapwize wil ServiceNow de toekomst van werknemerservaringen versterken door het voor mensen gemakkelijker te maken om door hun werkomgeving te navigeren en toegang te krijgen tot de werkruimte-informatie en werkplekdiensten die ze nodig hebben om productief te blijven."

Mapwize-functies inbouwen in Now-platform

Om flexibele en flexibele werkplekken te ondersteunen, is ServiceNow van plan om de mogelijkheden van Mapwize in te bouwen in het eigen Now Platform en de Workplace Service Delivery Suite. Mapwize's kaartoplossingen, productfuncties en technisch talent zullen de bestaande Workplace Service Delivery-mogelijkheden van ServiceNow aanvullen en verbeteren, waaronder Workplace Space Mapping, Workplace Reservation Management, Workplace Space Management, Workplace Visitor Management, Case and Knowledge Management en de Safe Workplace Suite.

"Met ServiceNow hebben we de unieke kans om onze technologie te schalen om wereldwijde organisaties te helpen bij het navigeren door hybride werkomgevingen", meent Médéric Morel, CEO en medeoprichter van Mapwize. "Onze technologie, gecombineerd met het Now Platform en Workplace Service Delivery Suite, zal de stress en tijd van het navigeren op de werkplek wegnemen, waardoor werknemers flexibel en efficiënt kunnen blijven in elke omgeving en op elk apparaat.”

Mapwize werd in 2014 opgericht door CEO Médéric Morel en CTO Mathieu Gerard en is gevestigd in Lille, Frankrijk. ServiceNow verwacht de overname van Mapwize in het derde kwartaal van 2021 af te ronden. De financiële voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.

Overname Swarm64

Eerder in augustus nam ServiceNow al Swarm64 over, een bedrijf gespecialiseerd in database performance. ServiceNow wil de technologie van Swam64 inzetten om klanten te ondersteunen bij het effectiever en efficiënter managen van data in verschillende toepassingen voor complexe en snelle data analytics op grote schaal.