Samsung komt met Exynos W920-chipset voor wearables

10-08-2021 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Samsung komt met Exynos W920-chipset voor wearables

Samsung heeft een nieuwe Exynos W920-chipset voor wearable devices geïntroduceerd. De SoC voor onder meer de nieuwe Galaxy Watch 4 heeft een 4G-modem en is volgens de Koreaanse producent de eerste processor voor wearables die is geproduceerd op een node van 5 nm. De aankomende Galaxy Watch 4 is het eerste apparaat dat uitgerust wordt met de nieuwe chipset.

De Exynos W920 telt twee Cortex A55-kernen en een Mali G68-gpu. Daarmee levert hij ongeveer 20 procent betere cpu-prestaties en is hij grafisch tien keer krachtiger dan zijn voorganger, aldus Samsung. De W920 kan daardoor sneller applicaties lanceren en ondersteunt 3D-gebruikersinterfaces en een resolutie tot 960x540 pixels.

Energieverbruik fors lager

Samsung heeft de nieuwe chipset verder voorzien van een aparte chip voor 'always-on-display' (AOD) -functionaliteit. Deze Cortex M55 is een zuinige display-processor, die tijdens AOD-modus wordt gebruikt in plaats van de hoofd-cpu. Daardoor is het energieverbruik van de processor tijdens AOD-mode fors lager.

Tot slot heeft de nieuwe chipset een LTE Cat. 4-modem en een Global Navigation Satellite System (GNSS). Daarmee kan de SoC snelheid, afstand en hoogste tijdens buitenactiviteiten meten.

De nieuwe Galaxy Watch 4 met de W920-chipset wordt op 11 augustus gepresenteerd tijdens het Unpacked-evenement van Samsung. Het is de eerste smartwatch die gebruikmaakt van het gemeenschappelijke OS van Samsung en Google.

Terug naar nieuws overzicht