Extreme Networks wil SD-WAN aanbieder Ipaneme overnemen

11-08-2021 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Extreme Networks wil SD-WAN aanbieder Ipaneme overnemen

Extreme Networks wil het recent opgerichte Ipanema overnemen, de SD -WAN-divisie van Infovista. De overname betekent een uitbreiding van Extreme’s ExtremeCloud-portfolio en biedt nieuwe cloudbeheerde SD-WAN- en beveiligingsoplossingen die nodig zijn voor wat Extreme Networks de Infinite Enterprise noemt: werknemers die locatie-onafhankelijk altijd en overal kunnen werken.

De oplossingen van Extreme versterken de Infinite Enterprise door een schaalbare cloudinfrastructuur te gebruiken om de connectiviteit uit te breiden die nodig is om consumentgerichte ervaringen overal en altijd mogelijk te maken. De oplossing van Ipanema past de datastromen van applicaties automatisch en dynamisch aan op basis van realtime netwerkomstandigheden. Daardoor worden de prestaties en de kwaliteit van de ervaring verbeterd, zelfs onder uiteenlopende omstandigheden met verschillende soorten cloudbeheerde WAN-connectiviteit.

Infinite Enterprise

Extreme wil deze mogelijkheden benutten om een ‘oneindig gedistribueerde’ en veilige oplossing binnen het ExtremeCloud-portfolio op te zetten, om zo de positie van het bedrijf als een van 's werelds meest geavanceerde cloudplatforms te bevorderen. Dit voegt meer flexibiliteit, mogelijkheden en beveiliging toe bij het verbinden van locaties, applicaties en apparaten, waardoor Extreme de best mogelijke ervaring kan bieden aan klanten en hun consumenten, waar ze zich ook bevinden op hun reis naar de Infinite Enterprise.

De toevoeging van Ipanema zal een tweede Centre of Excellence voor Extreme in Europa tot stand brengen en de aanwezigheid van het bedrijf in Europa bij klanten versterken. Ipanema is partnerschappen aangegaan met aanbieders van beheerde services en systeemintegrators in heel Europa om klanten te helpen bij het implementeren, beheren en schalen van hun cloudgestuurde SD-WAN-installaties. De oplossingen van Ipanema worden momenteel ingezet op meer dan 100.000 locaties en bedienen meer dan 400 klanten.

Uitbreiding in Europa

“Door de overname van Ipanema breidt Extreme zijn marktleiderspositie in de cloud uit met functies die de complexiteit voor klanten helpen verminderen als het gaat om het bedienen en beheren van hun steeds meer gedistribueerde netwerken”, aldus Ed Meyercord, President en CEO, Extreme Networks. “Door gebruik te maken van de snelgroeiende en zich ontwikkelende marktsegmenten van cloud-beheerde SD-WAN, en in de toekomst, versnelt SASE ons topline-groeipotentieel en vergroot het onze kans om terugkerende inkomsten te laten groeien met extra SaaS-applicaties. Verder breiden we onze go-to-market en R&D-voetafdruk uit in Europa, waar Ipanema een gevestigde speler is. We zijn verheugd om het Ipanema-team te verwelkomen bij Extreme, waar we samen naar onze volgende fase van versnelde groei zullen rijden."

Extreme verwacht dat Infovista een definitieve verkoopovereenkomst zal aangaan met Extreme voor circa 60 miljoen euro in een all-cash deal, onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden. Ipanema is een niet-beursgenoteerde onderneming, momenteel onderdeel van Infovista en voor het grootste deel in handen van Private Equity-onderneming Apax Partners met een minderheidsbelang in handen van Thoma Bravo. De overname zal naar verwachting in oktober 2021 worden afgerond.

Terug naar nieuws overzicht