Martijn Kregting - 10 augustus 2021

Boekhoudsoftware-aanbieder Freshbooks haalt geld voor uitbreiding binnen

FreshBooks, aanbieder van cloud boekhoudsoftware met het internationale hoofdkantoor in Amsterdam, heeft 80,75 miljoen dollar opgehaald in een series E-financiering. Het bedrijf haalde ook 50 miljoen dollar aan vreemd vermogen binnen, wat de totale waardering van FreshBooks op meer dan 1 miljard dollar brengt. De interne ronde werd geleid door venturecapitalist Accomplice, de bestaande investeerder van FreshBooks, met deelname van J.P. Morgan, Gaingels, BMO en Manulife. Daarnaast werd Barclays, een gevestigde partner van het FreshBooks-platform, toegevoegd als nieuwe investeerder.

De investering komt in een periode waarin meer ondernemers digitaal gaan werken om te voldoen aan lokale belasting- en factureringsverplichtingen. FreshBooks is van plan de financiering te gebruiken voor verkoop en marketing, onderzoek en ontwikkeling, en strategische overnames. “We gaan dit kapitaal gebruiken om onze concurrentievoordelen te versterken”, stelt Don Epperson, Chief Executive Officer bij FreshBooks. “Dit betekent onder meer investeren in markten die steeds meer gereguleerd worden, ondernemers helpen hun financiën te beheren met behulp van vereenvoudigde workflows en voorop blijven lopen als het gaat om de beste ondersteuning en service.”

Internationale uitbreiding

FreshBooks heeft naar eigen zeggen sinds 2004 meer dan 30 miljoen mensen in meer dan 160 landen geholpen en zich gevestigd als een van de meest toonaangevende boekhoudsoftware-platforms voor kleine bedrijven en zelfstandige professionals. "FreshBooks' ambitie, kleine bedrijven helpen digitaal verder te komen, biedt enorm veel potentie voor de organisatie om de markt te veroveren. We kijken uit naar de verdere versterking van onze relatie met het FreshBooks-team terwijl ze het platform innoveren en internationaal uitbreiden via strategische overnames", zegt Andre Salvi, Hoofd Technology & Innovation Banking Group, BMO Bank of Montreal.

Deze financieringsronde is een volgende belangrijke mijlpaal die FreshBooks heeft bereikt sinds de oprichting in 2003. Iets minder dan twee jaar geleden opende FreshBooks een eerste Europese kantoor in Amsterdam en in september 2020 werd het Mexicaanse e-factureringsbedrijf Facturama overgenomen om een potentiële nieuwe klantenbase in Spaanstalige markten aan te spreken.

“Sinds de opening in Amsterdam hebben we een substantiële groei en vooruitgang gezien in de regio”, aldus Epperson. “Met deze nieuwe financieringsronde willen we FreshBooks een begrip maken in Amsterdam’s snelgroeiende tech hub en onze internationale ambities verder uitbouwen. We kozen voor Amsterdam als eerste internationale kantoor omdat we onder de indruk zijn van het technische talent dat hier aanwezig is. Bovendien sluit de stad aan bij onze positieve bedrijfscultuur.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024