Versterk jouw management vanuit de inhoud

09-08-2021

Versterk jouw management vanuit de inhoud

Als manager of leidinggevende binnen een bedrijf of instantie, ben je verantwoordelijk voor alles wat er binnen jouw team of bedrijf gebeurt. Het is per bedrijf of instantie verschillend op wat voor manier de verantwoordelijkheden verdeeld zijn, maar het is hoe dan ook van belang dat mensen in een leidinggevende positie voldoende kennis hebben over de inhoud van hun vak. Als dit niet het geval is, zullen zij niet in staat zijn om op een goede manier leiding te geven aan een organisatie.

Een betere manager worden

Er zijn verschillende eigenschappen waar je als manager of leidinggevende hoe dan ook over moet beschikken. Het is bijvoorbeeld zo dat je goed met andere mensen om moet kunnen gaan. Dit klinkt erg logisch, maar in de praktijk zijn er nog te veel managers die hier grote moeite mee hebben. Als jij een leidinggevende positie bekleedt en het gevoel hebt dat je nog veel te leren hebt, kan het slim zijn om een training of opleiding te volgen die je helpt om je kwaliteiten verder te ontwikkelen. Je zou er dan bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om een post hbo management opleiding te volgen. Dit is een opleiding die je enkel kunt volgen wanneer je al een hbo-opleiding hebt afgerond, maar bij veel leidinggevende functies is dit sowieso een vereiste.

Meer kennis opdoen

Wanneer je het gevoel hebt dat je als manager tekort schiet op het gebied van kennis, is het slim om een training of opleiding te volgen waardoor je meer relevante kennis opdoet. Zo kun jij ervoor zorgen dat je door de jaren heen een steeds betere manager wordt. Er zijn veel managers die qua kennis een achterstand hebben ten opzichte van de mensen met een lagere functie. Dat komt doordat managers normaal gesproken vooral bezig zijn met het aansturen van de organisatie.

Management in de zorg verbeteren

Het is binnen bepaalde sectoren extra belangrijk dat de mensen op een leidinggevende positie voldoende kennis hebben over hun vakgebied. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan managers bij zorginstellingen. Goed management in de zorg is essentieel voor een zorgsysteem wat goed functioneert. Hierdoor is het van belang dat mensen met een hoge functie in de zorg voldoende bijscholing krijgen om nooit achter te gaan lopen op het gebied van kennis die relevant is aan het beroep wat zij uitoefenen.

Door: Lequal

Terug naar nieuws overzicht