Equinix boekt in tweede kwartaal omzetgroei van acht procent

06-08-2021 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Equinix boekt in tweede kwartaal omzetgroei van acht procent

Equinix heeft over het tweede kwartaal van 2021 een omzetgroei jaar-op-jaar van 13 procent gerealiseerd. De omzetstijging tot 1,658 miljard dollar betekent voor Equinix het 74ste opeenvolgende kwartaal van omzetgroei. Kwartaal op kwartaal bedroeg de omzetgroei 4 procent.

Het operationeel inkomen bedroeg 279 miljoen dollar, een daling van 6 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, met een operationele marge van 17 procent. Dit was het gevolg van hogere afschrijvingen en waardeverminderingen van recent geopende IBX-datacenters en -uitbreidingen, hogere kosten voor nutsvoorzieningen en hogere uitgaven voor reparaties en onderhoud.

De aangepaste EBITDA kwam uit op 797 miljoen dollar, bij een aangepaste EBITDA-marge van 48 procent - Inclusief een positief voordeel in vreemde valuta van 6 miljoen dollar in vergelijking met eerdere richtlijnen voor wisselkoersen. De netto-inkomsten bedroegen 68 miljoen dollar, een daling van 56 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dit kwam grotendeels door een schuldaflossing van 101 miljoen dollar.

Recordboekingen wereldwijd

Volgens het bedrijf waren er in alle regio’s recordboekingen voor datacenter-capaciteit. De datacentra van de Amerikaanse onderneming zijn inmiddels goed voor ruim dan 400.000 interconnecties. Belangrijke mijlpalen in het tweede kwartaal waren onder andere het bereiken van de Fortune 500-status, erkenning als leider in het Marketscape-rapport van IDC en upgrades van twee top kredietbeoordelingsbureaus.

"We zien nog steeds een aanzienlijk momentum in onze business nu de digitale transformatie in alle sectoren de eerdere verwachtingen overtreft”, aldus Charles Meyers, president en CEO van Equinix. “De pandemie heeft duidelijk gemaakt dat digitale infrastructuur niet alleen een zakelijke stimulans is, maar een primaire bron van concurrentievoordeel voor digitale leiders in alle sectoren. We blijven trends zien die ervoor zorgen dat infrastructuur meer gedistribueerd, meer on-demand en meer verbonden met ecosystemen wordt dan ooit tevoren."

Outlook

Voor het derde kwartaal van 2021 verwacht het bedrijf een omzet tussen de 1.668 en 1.688 miljard dollar, een stijging van 1-2 procent in vergelijking met het voorgaande kwartaal, zowel op basis van de rapportage als op basis van genormaliseerde en constante wisselkoersen. De aangepaste EBITDA zal naar verwachting tussen 766 en 786 miljoen dollar bedragen. De terugkerende kapitaaluitgaven zullen naar verwachting tussen 50 en 60 miljoen dollar liggen.

Voor heel 2021 wordt verwacht dat de totale inkomsten zullen variëren tussen 6,619 en 6,659 miljard dollar, een stijging van 10 – 11 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. De aangepaste EBITDA zal naar verwachting variëren tussen 3,108 en 3,148 miljard dollar, bij een aangepaste EBITDA-marge van 47 procent.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters