Martijn Kregting - 06 augustus 2021

Microsoft neemt Suplari over voor beter financieel transactiebeheer

Microsoft neemt Suplari over voor beter financieel transactiebeheer image

Microsoft neemt Suplari over om zakelijk inzicht voor financiële en inkoopleiders te versterken. Dat schrijft Frank Weigel, Vice-president, Dynamics 365 Insights-productgroep, in een blog. De overname geeft volgens Weigel aan dat Microsoft zich blijft inzetten om organisaties in staat te stellen verder te gaan dan financieel transactiebeheer naar proactieve operaties die de besluitvorming verbeteren, risico's beperken en leverancierskosten verlagen door middel van onze data-first benadering.

Suplari is een leverancier van inzichten in leveranciersuitgaven waarmee bedrijven proactief leveranciersuitgaven kunnen beheren door gegevens uit meerdere bronnen, zoals contracten, inkooporders, facturen, onkosten en leveranciersrisico's, om te zetten in waardevol inzicht. Door de Suplari's Spend Intelligence-inzichten samen te brengen met de bestaande Microsoft Dynamics 365-mogelijkheden, wil Microsoft organisaties helpen om inzicht-gestuurd te worden en stelt het bedrijfsleiders in staat om strategische actie te ondernemen.

Opgesloten in silo’s

Bij de meeste bedrijven zijn hun financiële gegevens nu nog opgesloten in silo's, wat een diepgaande analyse moeilijk maakt. Nu veel bedrijven te maken hebben met stijgende kosten en verslechterende marges, is toegang tot bruikbare inzichten voor leiders op het gebied van financiën en inkoop van cruciaal belang. Ze willen de kosten kunnen drukken en hun uitgaven kunnen beheren.

Voor de meeste bedrijven vertegenwoordigen de uitgaven van leveranciers een aanzienlijk percentage van hun omzet, maar de meesten hebben niet het gevoel dat ze het strategisch beheren. Dit begint echter te veranderen. Gartner voorspelt dat tegen 2022 50 procent van alle legacy software voor het analyseren van uitgaven zal worden vervangen door AI-aangedreven, cloudgebaseerde oplossingen, en dat tegen 2024 50 procent van de organisaties bijna-realistische tijd inkoop analytics.

Kosten en cashflow continu beheren

Suplari helpt momenteel middelgrote en grote ondernemingen om kosten en cashflow continu te beheren met behulp van uniforme, opgeschoonde gegevens, geautomatiseerde inzichten en voorspellende acties. Samen met Dynamics 365 zal de Suplari Spend Intelligence Cloud klanten helpen de financiële zichtbaarheid te maximaliseren door AI te gebruiken om de analyse van huidige gegevens en historische patronen uit meerdere gegevensbronnen te automatiseren. Het zal klanten ook helpen de financiële besluitvorming te verbeteren door te voorspellen wat de beste uitgavenbeheeracties in de toekomst zijn. De Suplari Spend Intelligence Cloud blijft in de markt zonder verandering voor bestaande klanten.