SLTN-Axians wint aanbesteding ROAD2021 JenV

Eugene Tuijnman, CEO SLTN.

SLTN-Axians wint aanbesteding ROAD2021 JenV

SLTN-Axians wint aanbesteding ROAD2021 JenV

06-08-2021 | door: Martijn Kregting

SLTN-Axians wint aanbesteding ROAD2021 JenV

De combinatie SLTN-Axians gaat hoogwaardige datacenteroplossingen en ondersteunende diensten leveren aan het ministerie J&V, het CBR en het CAK. De overeenkomst ROAD2021 JenV valt onder de Rijksoverheid Aanbesteding Datacenters (ROAD) 2021 en is gegund door Inkoopuitvoeringscentrum Noord (IUC-Noord)

SLTN-Axians, dat al ervaring heeft aan dienstverlening voor overheden, is vanaf 5 augustus 2021 verantwoordelijk voor levering, implementatie, configuratie en support van verschillende datacenteroplossingen en bijbehorende dienstverlening. Daarin draagt SLTN-Axians mede zorg voor het optimaal en duurzaam functioneren hiervan en waarborgt zij continuïteit, veiligheid en privacy.

De overeenkomst ROAD2021 JenV bestaat voor het merendeel uit producten en diensten van fabrikanten HPE, Cisco, NetApp, Dell-EMC, Nutanix en Fortinet. In totaal gaat het om een geraamde opdrachtwaarde van 90 miljoen euro, verdeeld over vier raamcontractanten. De overeenkomst loopt initieel 3 jaar met optioneel één jaar verlenging.

Duurzame en veilige datacentermiddelen

“SLTN en Axians gaan samen invulling geven aan de gewonnen aanbesteding ROAD2021”, stelt Eugene Tuijnman, CEO van SLTN. “De aanpak van SLTN, waarbij onze klanten altijd de partners zijn in onze missie om duurzame en veilige datacentermiddelen te realiseren, blijkt opnieuw een uitstekende basis van vertrek. Door de kwalitatieve inbreng van Axians op het gebied van Networking hebben we een zeer sterke combinatie kunnen neerzetten om de komende vier jaar het Ministerie van Veiligheid en Justitie en haar departementen te kunnen assisteren bij de levering en implementatie van haar IT-Systemen."

“Continuïteit, veiligheid en privacy zijn belangrijk voor de dienstverlening aan onze centrale overheid”, benadrukt Tom Greeve, Director bij Axians. “Met ruim 20 jaar ervaring binnen de overheid weet Axians kwaliteit voor ICT-infrastructuren te borgen. De kracht van Axians in het bieden van schaalbare en duurzame Networking & Security oplossingen, gecombineerd met de bewezen ervaring in Server & Storage van SLTN, maakt dat wij elkaar naadloos aanvullen in onze dienstverlening aan de Deelnemers.”

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

SLTN-Axians onderschrijft de duurzaamheidsdoelen van de Rijksoverheid, zoals reductie van de gevolgen van klimaatverandering en de ontwikkeling van een duurzame economie. De combinatie neemt, samen met verschillende partners, haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en voorziet de deelnemers op een klimaatvriendelijke manier van de benodigde oplossingen en inzichten.

Daarnaast hecht de Rijksoverheid veel waarde aan Internationale Sociale Voorwaarden en de omstandigheden waarin producten geproduceerd worden. SLTN-Axians vindt het belangrijk dat hier aandacht aan wordt besteed en ziet het als zeer positief dat de Rijksoverheid deze overweging meegenomen heeft in de gunningsbeslissing.

Eerder deze week werd bekend dat PQR en Telindus geselecteerd zijn als één van de vier winnaars van de ROAD2021-aanbesteding. De opdracht omvat de levering van datacenter-, netwerk-, en securitytechnologie en bijbehorende dienstverlening aan het ministerie van Justitie en Veiligheid, één deelnemer van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en één deelnemer van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS).

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters