Martijn Kregting - 06 augustus 2021

AI-aanbieder Dataiku haalt 400 miljoen dollar op

AI-aanbieder Dataiku haalt 400 miljoen dollar op image

Dataiku, aanbieder van een platform voor ‘everyday AI’, heeft 400 miljoen dollar opgehaald in een Series E-investeringsronde onder leiding van Tiger Global. Diverse bestaande investeerders namen deel, waaronder ICONIQ Growth, CapitalG, FirstMark Capital, Battery Ventures, Snowflake Ventures en Dawn Capital. Nieuwe investeerders zijn onder meer Insight Partners, Eurazeo, Lightrock en Datadog CEO Olivier Pomel. De waardering van het van Franse bedrijf ligt nu op op 4,6 miljard dollar.

“We zien dat het uitvoeren van een AI-strategie, waarbij data een onderdeel is van de dagelijkse bedrijfsvoering, grote impact kan hebben op organisaties in alle sectoren en van alle bedrijfsgroottes”, zegt John Curtius, Partner bij Tiger Global. “Dataiku is goed gepositioneerd om grote bedrijven te blijven helpen bij het waarmaken van dit potentieel door zowel de kracht van de technologie als het team.”

Data science-workflows vereenvoudigen

"Snowflake en Dataiku willen allebei data science-workflows vereenvoudigen en de mogelijkheden van geavanceerde analytics voor bedrijven wereldwijd ontsluiten”, voegt Stefan Williams van Snowflake Ventures toe als reden voor de investering. "Als vertrouwde partner hebben we gezamenlijke oplossingen geïmplementeerd bij tientallen gemeenschappelijke klanten."

Dataiku heeft in 2020 al 100 miljoen dollar opgehaald in een Series D-financieringsronde en telt inmiddels 750 medewerkers wereldwijd. Zo’n 450 organisaties – uit onder meer de financiële en farmaceutische sector, gebruiken inmiddels het end-to-end platform van Dataiku voor het ontwerpen, implementeren en beheren van AI- en analytics-toepassingen.

Dataiku levert vooraf gebouwde componenten en zorgt waar mogelijk voor automatisering om processen te stroomlijnen. Verder stelt het bedrijf consistente beheer- en governance-opties voor verschillende teams en projecten te bieden om transparante, repeterende en schaalbare AI-analyseprogramma’s mogelijk te maken.