Martijn Kregting - 02 augustus 2021

Datto-partners racen samen over Circuit Zandvoort

Datto-partners racen samen over Circuit Zandvoort image

Ruim 300 Datto Partners hebben elkaar en het Benelux-team van Datto op donderdag 29 juni voor het eerst in bijna anderhalf jaar tijd weer fysiek ontmoet. Op het met Datto-thema Accelerate (your business) aangeklede thema konden partners het vernieuwde circuit uitproberen in een Porsche 911 of een Formule-auto, een slipcursus krijgen en luisteren naar Robert Doornbos, voormalig Formule 1 coureur, die vertelde over veiligheid tijdens het racen. Een bomvolle dag waarop de Benelux-Datto community lang gewacht heeft, vertelt Hans ten Hove, directeur Datto Noord-Europa.

Cybesecurity-aanbieder Datto organiseert volgens Ten Hove onder normale omstandigheden jaarlijks het grootste MSP-event in de wereld en Europa: DattoCon US en DattoCon Europa. Het laatste DattoCon-event was echter in oktober 2019, in januari 2020 heeft Ten Hove nog een laatste nieuwjaarsborrel georganiseerd.

“Maar de afgelopen anderhalf jaar hebben we wegens corona volstrekt niets kunnen organiseren. Nu de mogelijkheden er weer zijn, hebben we het eerste Datto Partner Racing Day georganiseerd om eindelijk onze partners weer bij elkaar te brengen. Natuurlijk volledig Covid-proof. Alle aanwezigen moesten dubbel gevaccineerd zijn, of een negatief testbewijs kunnen overhandigen. Dat hebben we ook streng gecontroleerd.”

Accelerate op Zandvoort

Race circuit Zandvoort was op 29 juli aangekleed in Datto-stijl, met als thema Accelerate, het versnellen van de partners en van de markt. Iedereen had de mogelijkheid om in groepen van 30 mensen over het circuit te racen in een BMW of Formule-auto. Verder was er een slipcursus Gedurende de dag waren er ook twee challenges – de pitstop challenge om het snelst een band te verwisselen – en het simracen op een simulator – waar de beste drie partners een prijs uitgereikt kregen. Het centrale punt was een lounge midden op het circuit waar de lunch en aan het eind van de dag een borrel en barbecue was, inclusief DJ.

Het was vooral een dag om weer te netwerken, bedoeld om de partners van Datto te bedanken die het afgelopen jaar onder hele andere omstandigheden dan normaal gewerkt hebben. Ten Hove: “Ons succes, onze groei is te danken aan onze partners. We konden hen hiermee eindelijk weer eens op een goede manier bedanken, zeker in het licht van de Formule 1-gekte in Nederland. Over een paar weken rijdt Max Verstappen hier en nu konden wij zelf over het vernieuwde circuit rijden. Dat was echt een unieke ervaring.”

Snelle groei door thuiswerken

Wat Ten Hove veel van partners hoorde, was hoe de Datto-dienstverlening – de SaaS-dienstverlening, het IT management platform Datto RMM - het afgelopen jaar versneld en grootschalig is ingezet om klanten te helpen op veilige wijze het thuiswerken te faciliteren. Beide diensten zijn het afgelopen jaar dan ook sterk gegroeid door dat thuiswerken.

Wat Ten Hove veel van partners hoorde, was hoe de Datto-dienstverlening – de SaaS-dienstverlening, het IT management platform Datto RMM - het afgelopen jaar versneld en grootschalig is ingezet om klanten te helpen op veilige wijze het thuiswerken te faciliteren. Beide diensten zijn het afgelopen jaar dan ook sterk gegroeid door dat thuiswerken.

“Er was dan ook enorm veel enthousiasme en positiviteit bij de partners. Het afgelopen jaar hebben ze een goed jaar gehad en ze kijken vol vertrouwen naar de toekomst. Daarnaast merk je het enthousiasme onderling. De markt is groot genoeg voor alle partners samen. Er is nog geen sprake van jaloezie of concurrentie, maar meer een ‘wij-gevoel’.”

Dat kenmerkt Datto-partners ook, merkt Ten Hove. “Onze partner-community is een hele hechte community. Het is bijna een familie. Mensen kennen elkaar goed en voor partners was dit de eerste keer in lange tijd dat ze elkaar in grote getalen fysiek konden zien. Het gaf me echt een supergoed gevoel om iedereen weer samen te zien en het enthousiasme dat het losmaakte. Video-vergaderen is heel efficiënt, maar er is niets dat een live fysiek event verslaat: de spontaniteit, de creativiteit, de interactie: dat is goud waard.”

Bekijk HIER de video

Door: Martijn Kregting

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024