Icecat ziet omzet verder stijgen

30-07-2021 | door: Witold Kepinski

Icecat ziet omzet verder stijgen

De omzet van Icecat is in de eerste zes maanden van 2021 met 12,4% gestegen tot 5,4 miljoen euro ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De groei vertoont een opwaartse trend, wat ook wordt geïllustreerd door de groei van de orderintake (niet-IFRS-inkomsten) met 17% jaar-op-jaar.

De brutowinst steeg over dezelfde periode met 11,4% en aangezien de bedrijfskosten stabiel bleven, verbeterde de EBT van Icecat zelfs met 58% tot 1,5 miljoen euro. Dit draagt bij aan de toch al solide kaspositie, die nuttig is gebleken bij recente acquisities.

We handhaafden de groei van het bedrijf tijdens de COVID-19-pandemie en we streven ernaar de groei in de rest van 2021 verder te verbeteren. In 2021 herstellen grote markten zich van de COVID-19-recessie en blijft de ecommercemarkt zich ontwikkelen. De vooruitzichten voor onze productinformatiebeheerdiensten lijken te verbeteren.

Niet-financiële KPI's

De COVID-19-lockdowns gingen gepaard met een versnelde acceptatie van e-commerce, wat zichtbaar is in onze online footprint: het aantal downloads van productdatasheets (PDS) tijdens H1-2021 steeg met 102% tot 5,8 miljard in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. De database van Icecat bevat nu meer dan 10 miljoen PDS'en, elk beschikbaar in ongeveer 60 talen. Dit impliceert dat de relevantie van Icecat is toegenomen en dat de freemium-modellen goed passen bij de huidige marktomstandigheden.

Meer niet-financiële prestatiecijfers vindt u hier: https://iceclog.com/h1-report-2021/ .

Terug naar nieuws overzicht