NTT DATA EMEAL wordt geleid door CEO Fritz Hoderlein

30-07-2021 | door: Redactie

NTT DATA EMEAL wordt geleid door CEO Fritz Hoderlein

NTT DATA, wereldwijd speler op het gebied van digitale bedrijfs- en IT-diensten, ritcht NTT DATA EMEAL (Europa, Midden-Oosten, Afrika en Latijns-Amerika) op, dat vanaf 14 september 2021 actief is onder leiding van Fritz Hoderlein. Het nieuwe bedrijf brengt everis, dat voornamelijk actief is in Europa en Latijns-Amerika, en NTT DATA EMEA, dat voornamelijk actief is in het Verenigd Koninkrijk, Italië, Duitsland en Roemenië, onder hetzelfde management. De nieuwe organisatie bestaat uit 38.000 werknemers in 25 landen en heeft jaarlijks een omzet van 3 miljard euro.

NTT DATA EMEAL
Deze integratie in de EMEAL-regio is een fundamentele stap om wereldwijd als één bedrijf te opereren onder de naam NTT DATA. Dit vereenvoudigt en versterkt de organisatie, reflecteert de gedeelde visie en waarden en hierdoor wordt er meer en nauwer samengewerkt. Bovendien is NTT DATA op deze manier in staat om gezamenlijk klanten, communities en mensen te voorzien van onder andere end-to-end waardeproposities, managed services en de samenstelling van edge-to-cloud-netwerken. Het geïntegreerde NTT DATA EMEAL blijft zich inzetten om klanten en communities te ondersteunen, zodat zij vol vertrouwen de digitale toekomst in kunnen gaan. Ook draagt NTT DATA EMEAL bij aan succes op de lange termijn met een nog groter wereldwijd bereik en lokale intimiteit.

Benoeming Fritz Hoderlein tot CEO
Fritz Hoderlein wordt benoemd tot CEO van NTT DATA EMEAL. Momenteel is hij de CEO van everis, dat in 2014 onderdeel werd van NTT DATA. In 1999 kwam hij bij het bedrijf als manager business consulting en coördineerde hij technologieprojecten in zowel de private als de publieke sector. Daarnaast bekleedde hij diverse senior managementfuncties in verschillende landen. Hij is goed bekend met de impact die technologie en innovatie hebben op de business en hij is een expert in organisatorische transformaties.

Voor medewerkers binnen de organisatie ontstaan er nieuwe kansen. Zij kunnen hun loopbaan ontwikkelen in een nog beter gecoördineerde setting en met de mogelijkheid om wereldwijd hun carrière op te bouwen. Daarnaast kunnen zij profiteren van alle voordelen die een wereldwijd toonaangevend IT-bedrijf biedt.

Kaz Nishihata, Senior Executive Vice President & Representative Director, NTT DATA: "We zijn enthousiast over het begin van dit nieuwe hoofdstuk. Een geïntegreerde EMEAL-regio betekent een eenvoudigere en sterkere organisatie en is een fundamentele stap om één NTT DATA en één NTT te worden. Zo kunnen we nog meer waarde toevoegen voor onze klanten, communities en mensen. Fritz Hoderlein is de juiste persoon om NTT DATA EMEAL naar het volgende niveau te brengen, dankzij zijn bewezen leiderschap en sterke betrokkenheid."

Fritz Hoderlein, CEO van NTT DATA EMEAL: "Ik ben vereerd dat ik dit onlangs geïntegreerde bedrijf mag leiden. We hebben zeer getalenteerde mensen en innovatieve leiders. Dit geweldige team stelt ons in staat om tastbare bedrijfsresultaten te creëren door middel van waardevolle techniek voor onze klanten te ontwikkelen, en de beste loopbaan te bieden voor onze mensen.”

Terug naar nieuws overzicht