UMCG gebruikt end-to-end campusnetwerk van Aruba

30-07-2021 | door: Martijn Kregting

UMCG gebruikt end-to-end campusnetwerk van Aruba

Aruba (HPE) implementeert een end-to-end Aruba-campusnetwerk bij het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Protinus voert de uitrol uit. PQR is de primaire partner voor Aruba-technologie en support.

De nieuwe infrastructuur moet de ambitie van het UMCG ondersteunen om zijn positie als toonaangevend academisch ziekenhuis verder uit te bouwen. Daarnaast moeten het medisch personeel, patiënten en bezoekers hiermee kunnen vertrouwen op een snel en veilig netwerk.

De hele architectuur is gebaseerd op Aruba CX en omvat zowel Aruba Central als Clearpass. Met Aruba CX profiteert het UMCG van meer flexibiliteit en inzicht, aangezien Aruba CX veel AI- en machine-learningtechnologieën ondersteunt.

Focus eerst op campusnetwerk

De eerste implementatie is gericht op het campusnetwerk. In de toekomst wordt Aruba ook geïntroduceerd in UMCG’s datacenteromgeving. Deze eerste implementatie gaat van start in de zomer van 2021 en moet achttien maanden later zijn afgerond. Parallel hieraan migreert het UMCG ook zijn WLAN-omgeving naar een volledig WiFi 6-netwerk op basis van Aruba-technologie.

"Wij zijn momenteel het eerste academisch ziekenhuis in Nederland dat deze oplossing implementeert", vertelt Henk Bultje, Hoofd infra en Diensten en Hans Koning Teammanager Netwerkbeheer van het UMCG. "De technologie van Aruba past precies binnen onze plannen."

Bijdrage aan ambitieuze doelstelling

De keuze voor het Aruba CX switching platform in combinatie met Aruba Central management vanuit de Cloud, biedt het UMCG volgens Frank Snellaars, Sales Specialist Healthcare (Cure) bij Aruba, een netwerkinfrastructuur die bijdraagt aan de ambitieuze doelstelling die het UMCG heeft uitgesproken.

Het UMCG is een van de grootste ziekenhuizen in Nederland en de grootste werkgever van Noord-Nederland. De ruim 12.000 medewerkers werken samen aan zorg, onderzoek, opleiding en onderwijs met als gemeenschappelijke doelstelling: samen verleggen we grenzen voor een duurzame toekomst van gezondheid.

Terug naar nieuws overzicht