Commvault boekt meer omzet

Sanjay Mirchandan, CEO Commvault

29-07-2021 | door: Witold Kepinski

Commvault boekt meer omzet

Commvault heeft zijn financiële resultaten bekendgemaakt voor het eerste kwartaal eindigend op 30 juni 2021. "We zijn verheugd dat het momentum van het voorgaande fiscale jaar zich heeft voortgezet in ons eerste kwartaal", aldus Sanjay Mirchandani (foto), President en CEO. "We blijven ervan overtuigd dat onze transformatie ons in een positie heeft gebracht om te gedijen in een postpandemische wereld en de financiële doelstellingen te bereiken die in januari zijn vastgelegd."

De totale omzet voor het eerste kwartaal van fiscaal 2022 bedroeg 183,4 miljoen dollar, een stijging van 6% op jaarbasis. De totale terugkerende omzet bedroeg 142,2 miljoen dollar, wat neerkomt op 78% van de totale omzet. De nettowinst bedroeg 13,9 miljoen dollar.

Jaarlijkse terugkerende inkomsten (ARR), de jaarlijkse waarde van alle actieve terugkerende inkomstenstromen van Commvault aan het einde van de rapportageperiode, bedroegen 532,8 miljoen dollar op 30 juni 2021, een stijging van 13% ten opzichte van 30 juni 2020.

De omzet uit software en producten bedroeg 82,2 miljoen dollar, een stijging van 7% op jaarbasis. De jaar-op-jaar stijging van de inkomsten uit software en producten werd gedreven door een stijging van 23% van de inkomsten uit portfolio-deals (deals van minder dan 0,1 miljoen dollar aan inkomsten uit software en producten).

Terug naar nieuws overzicht