Redactie - 30 juli 2021

Legian breidt haar portfolio uit

Legian breidt haar portfolio uit image

Onlangs lanceerde Legian met haar nieuwe website tevens het vernieuwde portfolio. Naast detachering wordt met resultaatgerichte adviesprojecten een belangrijke invulling gegeven aan de toenemende klantvraag. In het 25ste jubileumjaar zet de onderneming hiermee een belangrijke stap naar de toekomst.

Bij het ontwikkelen van het vernieuwde portfolio is een aantal bewuste keuzes gemaakt. Zo blijft als stevige basis de dienstverlening op het gebied van ICT Infrastructuur staan. Nieuw hierin is een duidelijke focus op Networking, Datacenters en Cloud. Daarnaast zijn op het gebied van Cybersecurity, diensten ontwikkeld die zich richten op Awareness, IT, OT en Governance, Risk & Compliancy. Voor wat betreft de derde pijler van het portfolio, Business & IT Alignment, zijn er diverse diensten ontwikkeld op het gebied van Operational Excellence, Sourcing en Service Management. Belangrijk uitgangspunt voor alle nieuwe diensten is dat ze inzicht creëren. Inzicht wat leidt tot mogelijke verbeteringen en maatregelen, zowel organisatorisch als technisch.

Business Development
“Het portfolio laat onze kracht en veelzijdigheid zien, maar het zijn zeker geen losse onderdelen’, vertelt Nandenie Moenielal”, Lead Business Development binnen Legian. “Onze expertise is verdeeld over de vakgebieden, ICT Infrastructuur, Cybersecurity en Business & IT Alignment. Zij zijn elk essentieel voor iedere IT-omgeving en sluiten geheel op elkaar aan. Voor alle drie genoemde domeinen zien we de klantvraag toenemen, daarin willen we niet achterblijven met onze dienstontwikkeling”.
“We willen continue innoveren op alle onderdelen, zodat er een blijvende aansluiting is op technologische ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan de transitie van IT-omgevingen naar de Cloud en de daardoor noodzakelijke verandering van het beheer van IT naar regievoering. Maar ook ontwikkelingen als Automation, Software Defined Networking en Sofware Defined Security”.

Toekomstvast
“We zijn al enige jaren op weg met Business Development om onze dienstverlening toekomstvast te maken”, aldus Dick Hoogendoorn, CTO van Legian. “Naast de top 50 ondernemingen, die we al jarenlang bedienen, sluiten we met ons portfolio ook aan op de top 500. Dit is voor ons altijd een interessant marktsegment geweest, waarin we onze rol als strategisch kennispartner nog verder willen verstevigen”.

“Met dit portfolio en de stappen die we nog gaan zetten bij het verder ontwikkelen hiervan, is een grote stap richting de toekomst van Legian genomen. We hebben onze interne organisatie aangepast om de diensten te kunnen leveren en multidisciplinaire teams samen te stellen bij de uitvoering. Bovendien bouwen we met strategische partners, zoals NFIR, Arda en Nenova IT, aan een partnernetwerk om ons portfolio te verrijken en klanten nog beter te bedienen”.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024