Atos koopt Visual BI, IDEAL GRP en Nimbix

29-07-2021 | door: Redactie

Atos koopt Visual BI, IDEAL GRP en Nimbix

Atos presenteert zijn resultaten voor het eerste halfjaar van 2021. Tevens kondigt Atos de overnames aan van Visual BI, IDEAL GRP en Nimbix.

De omzet van Atos in het eerste semester van 2021 bedroeg 5,424 miljard dollar , - 1,0% vergeleken met het eerste semester van 2020 bij constante wisselkoersen. De omzet tijdens de eerste helft werd beïnvloed door cloudversnelling op Legacy Infrastructure-activiteiten en een sterkere daling in Unified Communications & Collaboration, met bijbehorende gevolgen voor de operationele marge , tot 5,6% vergeleken met 7,8% in de eerste helft van 2020.

Het bedrijfsresultaat voor het eerste halfjaar van 2021 bedroeg een verlies van 118 miljoen euro.

In lijn met haar middellangetermijnplan en transformatie, kondigt Atis drie aanvullende acquisities in Digital en Cloud aan:

Nimbix : een in de VS gevestigde toonaangevende leverancier van High Performance Computing (HPC) cloudplatforms. Nimbix biedt HPC-as-a-service door ingenieurs en wetenschappers toegang te geven tot infrastructuur en software voor het bouwen, berekenen, schalen en uitrollen van simulatie- en kunstmatige-intelligentietoepassingen;

IDEAL GRP : een Product Lifecycle Management (PLM) integrator en partner van Siemens Digital Industry Software, gevestigd in Finland. IDEAL GRP biedt advies-, integratie- en onderhoudsdiensten in de productie- en energiesectoren. Het zal een zeer bekwaam team van ongeveer 100 experts aan Atos toevoegen. Deze transactie volgt op de acquisitie van PLM-specialist Processia in juni 2021;

Visual BI : een in de VS gevestigde bedrijfsspecialist van Business Intelligence en Analytics in Cloud-omgeving en een Elite Snowflake-partner. Met deze overname verwelkomt Atos 180 nieuwe hoogopgeleide collega's.

Terug naar nieuws overzicht