DataRobot neemt Algorithmia over

Dan Wright

DataRobot neemt Algorithmia over

29-07-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

DataRobot neemt Algorithmia over

DataRobot, gespecialiseerd in augmented intelligence, neemt Algorithmia over. Ook haalde het bedrijf daarnaast 300 miljoen dollar op bij investeerders.

Met de overname van Algorithmia versterkt DataRobot zijn positie als leverancier voor MLOps-oplossingen gericht op het in productie brengen van machine learning-modellen. De overname biedt klanten de mogelijkheid om alle modellen in productie te monitoren en te beheren, terwijl ze die modellen continu bijwerken als data veranderen om zo ongekende waarde te genereren met AI.

De investering moet de platforminnovatie stimuleren en stelt DataRobot in staat de transformatieve impact van augmented intelligence naar klanten wereldwijd te brengen. Met de investering wordt DataRobot gewaardeerd op 6.3 miljard dollar, meer dan het dubbele van de waardering ten opzichte van de vorige investeringsronde. De Series G ronde werd geleid door investeerders Altimeter Capital en Tiger Global. Verder stapten Counterpoint Global (Morgan Stanley), Franklin Templeton, ServiceNow Ventures en Sutter Hill Ventures in als nieuwe investeerders.

Dan Wright (foto), CEO van DataRobot: “We zien dat steeds meer organisaties wereldwijd voor ons platform kiezen om hun grootste uitdagingen op te lossen. We zijn dankbaar voor de voortdurende steun van Altimeter, Tiger en andere investeerders terwijl we onze voorsprong op het gebied van innovatie blijven vergroten in de volgende groeifase van ons bedrijf.”

Terug naar nieuws overzicht