T-Systems, Google Cloud breiden samenwerking uit

29-07-2021 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

T-Systems, Google Cloud breiden samenwerking uit

T-Systems breidt zijn samenwerking uit 2020 met Google Cloud uit naar gezamenlijke innovatie op het gebied van end-to-end-oplossingen voor klanten in belangrijke sectoren. Daaronder vallen de publieke sector, de gezondheidszorg, de auto-industrie en het openbaar vervoer.

Met de krachtenbundeling willen de partners bedrijven en overheidsinstellingen helpen bij hun digitaliseringsinspanningen door Google's data-oplossingen en portfolio van brancheoplossingen te combineren met de expertise en begrip van klantbehoeften van T-Systems in strategische aandachtsgebieden.

T-Systems MSP voor Google Cloud

In 2020 kondigden Google Cloud en T-Systems hun samenwerking aan. Sindsdien werken de partners aan oplossingen en managed services voor zakelijke klanten en publieke instellingen die digitaal willen transformeren met de Google Cloud. T-Systems is nu ook gecertificeerd door Google Cloud als Managed Service Provider. Zo kunnen klanten profiteren van een scala aan schaalbare en gebruiksklare oplossingen die hun reis naar de cloud en hun algehele digitale transformatie versnellen.

“De samenwerking met Google Cloud past uitstekend bij onze strategie”, vertelt Adel Al-Saleh, lid van de raad van bestuur van Deutsche Telekom en CEO van T-Systems. “De integratie van de kracht van de mogelijkheden van Google Cloud, met name kunstmatige intelligentie en machine learning, met onze branche-specifieke oplossingen en knowhow, is van grote waarde voor onze klanten. We focussen ons nu nog op de publieke sector, de gezondheidszorg, de automobielsector en het openbaar vervoer, maar we gaan uitbreiden naar andere sectoren."

Helpen bij digitale transformatie

Thomas Kurian, CEO van Google Cloud, uit zich in gelijkwaardige bewoordingen. "Klanten zijn op zoek naar een partner om niet alleen applicaties naar de cloud te 'lift-and-shift', maar ook om hen te helpen digitaal te transformeren - en dat is wat deze samenwerking met T-Systems de industrie zal brengen."

De status van gecertificeerde beheerde serviceprovider helpt T-Systems om met succes Google Cloud-oplossingen te leveren. In de toekomst zal de gezamenlijke focus liggen op het leveren van klantwaarde op schaal door het oplossen van de grootste uitdagingen van de klant in hun respectievelijke sectoren, om bedrijfstransformatie te stimuleren middels datagedreven innovatie.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud