Wouter Hoeffnagel - 31 juli 2021

Avanade introduceert nieuw beleid voor transitie en verandering van geslachtsexpressie

Avanade introduceert nieuw beleid voor transitie en verandering van geslachtsexpressie image

Avanade, actief binnen het Microsoft-ecosysteem, introduceert een nieuw verlofbeleid voor transgender en niet-binaire werknemers in heel Europa. Het beleid, dat net voor de start van de Amsterdamse Pride Week wordt aangekondigd, is onderdeel van het streven om een cultuur van respect voor individuen te bevorderen en hen te ondersteunen bij belangrijke levensgebeurtenissen.

Avanade ondersteunt LGBT+ werknemers en zet actief stappen om een veilige, inclusieve werkomgeving te creëren waar elke werknemer zichzelf op het werk kan uiten zonder angst voor discriminatie. Het nieuwe beleid houdt in dat alle werknemers van Avanade in Europa nu in aanmerking komen voor betaald verlof voor zaken die verband houden met transitie en verandering van genderexpressie.

Het nieuwe beleid is een aanvulling op bestaande verlofrechten. Het schept een breder kader voor de manier waarop Avanade ondersteuning biedt voor haar vaste werknemers in Europa die in transitie willen en/ of hun geslachtsexpressie willen veranderen, evenals degenen die dat al hebben gedaan.

Meer inclusieve tech-industrie

“Terwijl we Pride Week vieren in Nederland en er in heel Europa Pride-activiteiten plaatsvinden of hebben plaatsgevonden, ondersteunen we onze medewerkers bij het creëren van een inclusieve werkplek waar ze zich voldoende zelfverzekerd voelen om hun authentieke zelf te zijn, ongeacht hun seksuele geaardheid, genderidentiteit of genderexpressie”, zegt zegt Anna Di Silverio, President Europe bij Avanade. “Ons nieuwe pan-Europese beleid voor gendertransitieverlof is slechts één voorbeeld van hoe we actie ondernemen. We willen dat onze medewerkers het gevoel hebben dat we voor hen zorgen en door initiatieven als deze kunnen we helpen echte verandering in de tech-industrie te bewerkstelligen, waardoor het een meer inclusieve omgeving voor iedereen wordt”, aldus Di Silverio.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024