Datalek bij Raven Hengelsport

27-07-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Datalek bij Raven Hengelsport

Gegevens van ongeveer 200.000 klanten van Raven Hengelsport zijn uitgelekt. Een database met adresgegevens, namen, telefoonnummers en e-mailadressen wordt te koop aangeboden op een hackersforum.

Dit meldt NU.nl. Raven Hengelsport richt zich op de verkoop van artikelen voor de hengelsport. Het datalek treft volgens het bedrijf alleen klanten van zijn webshop; klanten die in de fysieke winkels iets hebben aangeschaft zijn niet getroffen. Het bedrij dat bankgegevens en wachtwoorden niet zin uitgelekt.

Phishing

Getroffen klanten lopen risico doelwit te worden van phishing. Hierbij proberen aanvallers het slachtoffer vaak naar een malafide website te lokken. Of te overtuigen bepaalde gegevens te overhandigen. Aanvallers kunnen de gegevens van de winkel hierbij inzetten om de phishingmails persoonlijker te maken. Dit vergroot de kans dat slachtoffers in de phishingaanval trappen.

Dennis de Jong van Raven Hengelsport meldt aan NU.nl dat het datalek is ontstaan nadat de winkel in november een nieuwe webshop had gekregen. Een database met klantgegevens is daarbij per ongeluk toegankelijk gemaakt. De database omvat gegevens die rond 2018 zijn verzameld. Het bedrijf heeft melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens en klanten geïnformeerd.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security