ESET haalt ECSO-keurmerk ‘Cybersecurity Made in Europe’ binnen

22-07-2021 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

ESET haalt ECSO-keurmerk ‘Cybersecurity Made in Europe’ binnen

ESET krijgt het ECSO ‘Cybersecurity Made in Europe’ keurmerk toegekend. De leverancier van endpoint protection-platformen is naar eigen zeggen één van de eerste Europese cybersecurity bedrijven die het keurmerk ontvangt. Het keurmerk van ECSO (European Cyber Security Organization) onderstreept de kwaliteit en waarden van Europese beveiligingsleveranciers die aan de criteria voldoen.

ESET ziet de benoeming als een erkenning van de capaciteiten en inzet van het bedrijf om burgers, bedrijven en overheidsinstanties te beschermen tegen cyberdreigingen, stelt Andrew Lee, Director of Government Affairs. "Het onderstreept onze toewijding en betrokkenheid aan onze thuishaven in Centraal-Europa en onze ondersteuning van innovatie in de regio. Hoewel ESET inmiddels een internationaal bedrijf is, blijven we trots op onze Europese roots en onze reputatie met betrekking tot de kwaliteit van onze producten en diensten."

Verantwoordelijkheid serieus nemen

Dave Maasland, CEO van ESET Nederland, ziet de toekenning van dit label als meer dan erkenning. “Het is ook een belofte vanuit ESET om te blijven investeren in onze technologie en in onze mensen. Het is een belofte om als de grootste endpoint security-leverancier vanuit Europa onze verantwoordelijkheid serieus te nemen. Onze partners & klanten kunnen op hun beurt laten zien dat ze een bewuste keuze maken voor een Europese cybersecurity leverancier die innovatie en data protectie hoog in het vaandel heeft staan.”

Op EU-niveau heeft ESET de afgelopen jaren partnerschappen uitgebouwd tussen de publieke en private sector, waarbij het gebruik heeft gemaakt van de deskundigheid van beide sectoren. Dit leidde onder meer tot onderzoekssamenwerkingen met grote Europese wetenschappelijke projecten en samenwerking met security-organisaties verantwoordelijk voor de verdediging van cyberspace.

Voorwaarden keurmerk

Om het ECSO-label ‘Cybersecurity Made in Europe’ te krijgen, moeten bedrijven aantonen dat:

  • Het hoofdkantoor van het bedrijf in Europa is gevestigd;
  • Het merendeel van de werknemers in Europa werkzaam is;
  • De kernmarkt Europa is;
  • Wordt voldaan aan de 10 door ENISA gespecificeerde basisbeveiligingsvereisten, die essentieel zijn om producten en diensten in de informatie- en communicatietechnologie als veilig te kunnen beschouwen.
Terug naar nieuws overzicht