Palo Alto Networks en Google Cloud vereenvoudigen cloudadoptie

22-07-2021 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Palo Alto Networks en Google Cloud vereenvoudigen cloudadoptie

Palo Alto Networks, wereldwijd aanbieder van netwerkcybersecurity, kondigt met Google Cloud het Cloud IDS (Intrusion Detection System) aan. Deze gezamenlijk ontwikkelde service voor het detecteren van netwerkbedreigingen moet gezamenlijke cloudklanten helpen bij het oplossen van kritieke netwerkbeveiligingsuitdagingen.

Cloud IDS is gebouwd met de nieuwste technologieën voor dreigingsdetectie van Palo Alto Networks en biedt eenvoudige, beheerde, cloud-native netwerkgebaseerde detectie van dreigingen, waardoor Google Cloud-klanten met slechts een paar clicks het hoogste beveiligingsniveau moeten krijgen. De nieuwe service resulteert uit een gezamenlijke ontwerp- en engineeringinspanning van een jaar tussen Google en Palo Alto Networks, gericht op het combineren van de beste beveiliging van Palo Alto Networks met de eenvoud en veilige en schaalbare infrastructuur van Google Cloud.

Beveiliging fundamenteel voor succes

"Bedrijven richten zich op de cloud voor hun belangrijkste initiatieven, en een van de meest fundamentele factoren voor hun succes zal beveiliging zijn", aldus Nikesh Arora, voorzitter en CEO van Palo Alto Networks. “We hebben de afgelopen drie jaar een geweldig strategisch samenwerking met Google gehad, die ervoor zorgt dat onze gezamenlijke klanten een eenvoudige, veilige reis naar de cloud kunnen maken. Deze service tilt dat naar een hoger niveau.”

Klanten eisen compromisloze beveiliging die eenvoudig te implementeren en te beheren is, voegt Thomas Kurian, CEO van Google Cloud, hieraan toe. “We hebben Cloud IDS gebouwd om aan deze vereisten te voldoen door de best-in-class beveiliging van Palo Alto Networks samen te brengen met de veilige en schaalbare infrastructuur van Google. Dit is een van de vele manieren waarop Google Cloud en Palo Alto Networks samenwerken om oplossingen te leveren die de beveiligingsuitdagingen van onze klanten oplossen."

Simpel pad naar detectie

Tot nu toe was detectie van bedreigingen een grote hindernis voor cloudnetwerkbeveiligingsteams. Dit gaf uitdagingen op het gebied van naleving van het beveiligingsbeleid en zorgde voor een blinde vlek voor het beveiligingscentrum. Voor organisaties die een simpel pad willen naar detectie van netwerkbedreigingen, is Cloud IDS eenvoudig in te stellen en eenvoudig te implementeren om zo diepgaand inzicht te krijgen in netwerkgebaseerde bedreigingen en branchespecifieke doelstellingen voor beveiligingsnaleving te ondersteunen.

Google Cloud en Palo Alto Networks werken sinds 2018 samen om de applicaties en gegevens van klanten te beschermen terwijl ze naar de cloud migreren en die ervaring zo naadloos mogelijk te maken. In 2018 werd de Palo Alto Networks VM-Series Virtual Next-Generation Firewall (NGFW) voor het eerst ondersteund op Google Cloud.

Sindsdien beide partijen een aantal productintegraties gebouwd, waaronder die tussen Cortex XSOAR, de VM-serie, Google Cloud Security Command Center, Chronicle en het Google Cloud Network Connectivity Center. Ze hebben ook een gezamenlijke beveiligingsreferentiearchitectuur ontwikkeld om klanten te helpen Google Cloud-omgevingen te beveiligen met behulp van best practices.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud