China ontkent betrokkenheid bij Exchange-hack

20-07-2021 | door: Redactie

China ontkent betrokkenheid bij Exchange-hack

China ontkent iedere verantwoordelijkheid voor cyberaanvallen op en het afpersen via ransomware van bedrijven. De Chinese overheid meldt via zijn ambassade in Nieuw-Zeeland dat de beschuldigingen 'ongegrond en onverantwoordelijk' zijn.

De Europese Unie (EU), Verenigde Staten (VS) en NAVO schreven een omvangrijke cyberaanval op honderdduizenden organisaties via een beveiligingsprobleem in Microsoft Exchange server indirect toe aan de Chinese overheid. De aanvallen zijn naar verluid het werk van aanvallers die banden hebben met de Chinese regering. Zo stellen de VS dat de aanvallers op de loonlijst stonden van het Chinese ministerie van Staatsveiligheid. Het doel van de aanvallen zou onder meer spionage, diefstal van bedrijfsgeheimen en monetaire winst in de vorm van losgeld zijn geweest.

China verwijst de beschuldigingen van de hand. De Nieuw-Zeelandse ambassade van het land ontkent betrokkenheid hierbij en noemt de beschuldigingen zowel 'ongegrond' als 'onverantwoord'. De Australische ambassade stelt juist dat de VS 'wereldkampioen' is in het uitvoeren van cyberaanvallen en wijst hierbij op afluisterpraktijken, waarvan onder meer bondgenoten doelwit waren.

Terug naar nieuws overzicht
Security