IBM neemt Bluetab over

20-07-2021 | door: Witold Kepinski

IBM neemt Bluetab over

IBM heeft een overeenkomst aangekondigd voor de overname van Bluetab Solutions Group om zijn portfolio van data- en hybride cloud-adviesdiensten uit te breiden. Bluetab wordt een strategisch onderdeel van IBM's adviespraktijk voor dataservices om zijn hybride cloud- en AI-strategie verder te ontwikkelen.

"De outside-in digitale transformatie van het verleden maakt plaats voor het inside-out potentieel van het gebruik van bedrijfseigen data met AI en automatisering om bedrijfswaarde te genereren en intelligente workflows te creëren", zegt Mark Foster, Senior Vice President, IBM Services en Wereldwijde zakelijke dienstverlening. "Onze overname van Bluetab zal de migratie naar de cloud stimuleren en onze klanten helpen om nog meer waarde te halen uit hun bedrijfskritieke data."

Bluetab, opgericht in 2005 en gevestigd in Madrid, heeft langdurige relaties met toonaangevende merken in de bank-, telecommunicatie-, energie- en nutssectoren in Spanje, Mexico, Peru en Colombia. Bluetab stelt ondernemingen in staat om meer waarde uit hun data te halen door hun on-premise data- en analysedomeinen te transformeren naar hybride multi-cloud dataplatforms met behulp van een combinatie van openbare cloudproviders en technologieën, waaronder Red Hat OpenShift.

"De sleutel tot het oplossen van data-uitdagingen voor onze klanten is het uitzonderlijk getalenteerde en ervaren team dat we hebben kunnen bouwen, evenals de accelerators met toegevoegde waarde die we hebben ontwikkeld", zegt José Luis López, medeoprichter van Bluetab. "We zouden niet enthousiaster kunnen zijn over de kans die IBM ons biedt om ons team te blijven laten groeien, voort te bouwen op onze accelerators en om meer klanten te helpen leiderschapsposities te bereiken door gebruik te maken van hun gegevens."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud