SUSE ziet meer vraag naar Linux en Container toepassingen

20-07-2021 | door: Witold Kepinski

SUSE ziet meer vraag naar Linux en Container toepassingen

Linux-softwareleverancier SUSE zag zijn omzet in het tweede kwartaal met 9 procent stijgen tot 137 miljoen dollar. De brutowinst daalde met 3 procent tot 48 miljoen dollar.

"Tijdens het tweede kwartaal hebben we onze zeer winstgevende onderneming verder ontwikkeld en laten groeien in lijn met de verwachtingen", aldus Melissa Di Donato, CEO van SUSE. "Onze inspanningen culmineerden in de succesvolle notering van SUSE op de Frankfurt Stock Exchange en katapulteerde ons op het wereldtoneel als Europa's grootste software-IPO van 2021, tot nu toe. Dit bevestigt onze positie als leider in Enterprise Linux en Container Management - de twee meest fundamentele technologieën die de digitale transformatie van vandaag aandrijft. Het bewijst dat onze visie om ondernemingen te helpen overal vrijelijk te innoveren, een krachtige weerklank vindt bij klanten over de hele wereld. Ons eerste openbare aanbod heeft ons ook in staat gesteld om een groter aandeelhouderschap voor onze werknemers te creëren, wat de groei van SUSE in lijn brengt met onze belangrijkste troef: onze mensen."

"We zien een sterke tractie in de jaarlijkse contractwaarde en inkomsten - vergeleken met een uitzonderlijk sterk Q2 FY20", aldus Andy Myers, CFO van SUSE. "We zijn vooral enthousiast over het bemoedigende traject van onze cloudactiviteiten, gedreven door diepere relaties met cloudserviceproviders, en de succesvolle integratie van Rancher, die de groei van nieuwe bedrijven blijft stimuleren. Dankzij ons unieke bedrijfsmodel en onze fiscale discipline hebben we consistente resultaten behaald hoge marges en contante conversie, zelfs terwijl we bleven investeren in innovatie, merkbekendheid en uitbreiding van het verkoopteam.Belangrijke groeimarkten zoals onze Noord-Amerikaanse federale activiteiten, evenals onze regio's Azië-Pacific en Japan (APJ) en Latijns-Amerika, zijn allemaal waaruit de positieve impact van nieuwe investeringen blijkt, wat de bevestiging van onze begeleiding ondersteunt.

Terug naar nieuws overzicht