AWS kondigt algemene beschikbaarheid van Amazon HealthLake aan

19-07-2021 | door: Witold Kepinski

AWS kondigt algemene beschikbaarheid van Amazon HealthLake aan

Amazon Web Services (AWS) kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Amazone HealthLake, een voor het Amerikaanse zorgstandaard HIPAA in aanmerking komende service voor organisaties in de gezondheidszorg en biowetenschappen om hun gezondheidsgegevens op grote schaal op te nemen, op te slaan, op te vragen en te analyseren.

Amazone HealthLake gebruikt machine learning om betekenisvolle medische informatie te begrijpen en te extraheren uit ongestructureerde gegevens, en organiseert, indexeert en slaat die informatie vervolgens op in chronologische volgorde. Het resultaat geeft een holistisch beeld van de gezondheid van de patiënt.

De service maakt gebruik van het Fast Healthcare Interoperability Resources (FHIR) industriestandaardformaat om interoperabiliteit verder mogelijk te maken door de uitwisseling van informatie tussen zorgsystemen, farmaceutische bedrijven, klinische onderzoekers, zorgverzekeraars, patiënten en meer te vergemakkelijken.

Amazone HealthLake is een nieuwe service die deel uitmaakt van AWS for Health, een uitgebreid aanbod van AWS-services en AWS Partner Network-oplossingen die door duizenden klanten in de gezondheidszorg en life sciences wereldwijd worden gebruikt.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud, Zorg, Service
Cloud