DirectVPS doelwit van DDoS-aanvallen

16-07-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

DirectVPS doelwit van DDoS-aanvallen

Hosting provider DirectVPS is het slachtoffer van DDoS-aanvallen. De aanvallers proberen het bedrijf te chanteren, iets waarop DirectVPS niet wil ingaan.

Via een statuspagina houdt DirectVPS klanten op de hoogte van de problemen. Het bedrijf meldt dat servers en diensten door de aanval niet of slecht bereikbaar zijn. De aanvallen zijn al even aan de gang. Uit de statuspagina blijkt dat de eerste aanval op 12-07 plaatsvond, waarna het bedrijf dagelijks is bestookt met DDoS-aanvallen.

DirectVPS wil niet betalen

Directeur Larry Kos meldt aan Tweakers een e-mail te hebben ontvangen waarin de aanvallen worden opgeëist. De aanvallers melden de aanval te staken nadat een bedrag in bitcoins is betaald. Kos meldt echter dat het standpunt van DirectVPS bij afpersing helder is: niet betalen. Door te betalen vreest Kos zichzelf tot een blijvend doelwit te maken.

Onder meer de Nationale Wasstraat is ingezet. Deze 'wast' netwerkverkeer schoon van DDoS-verkeer. Hierdoor wordt malafide verkeer geblokkeerd, terwijl legitiem wel doorgang vindt. Dit moet servers ondanks een DDoS-aanval bereikbaar houden. Het is niet bekend wie voor de aanval verantwoordelijk is.

Terug naar nieuws overzicht
Security