Peter R. de Vries gaf aandacht aan cybercrime en cyberpesten

Peter R. de Vries (foto Wikimedia Commons)

15-07-2021 | door: Witold Kepinski

Peter R. de Vries gaf aandacht aan cybercrime en cyberpesten

Peter R. de Vries (Aalsmeer, 14 november 1956 – Amsterdam, 15 juli 2021), die overleed na een aanslag door criminelen, gaf tijdens zijn werkzaamheden ook aandacht aan cybercrime en cyberpesten. Peter R. de Vries presenteerde in 2015 onder andere Internetpesters Aangepakt. In elke aflevering hielp De Vries mensen die via het internet gepest, belaagd of bedreigd werden.

Het programma trachtte de vaak anonieme internetpesters te achterhalen en met hun daden te confronteren. Veelal wist het programma tevens een ontmoeting tussen de dader(es) en zijn/haar slachtoffer(s) te arrangeren. Zo kon een dader(es) zijn/haar excuses aanbieden.

In 2016 werd een tweede seizoen van Peter R. de Vries: Internetpesters Aangepakt uitgezonden. Begin datzelfde jaar maakte De Vries tevens bekend een petitie te starten. Met de petitie wilde het programma een aanpassing van de privacywetgeving op de agenda van de Tweede Kamer zetten, zodat de daders van het cyberpesten makkelijker opgespoord kunnen worden. De Vries haalde in een dag meer dan 62.000 handtekeningen binnen.

Peter Rudolf de Vries werd voornamelijk bekend door zijn eigen televisieprogramma Peter R. de Vries, misdaadverslaggever, dat in 2012 na zeventien jaar stopte. Sindsdien genoot hij in Nederland vooral de reputatie van standvastig aanjager van cold cases en was hij een veel geziene gast in praatprogramma's waarin hij zijn licht liet schijnen over tal van criminele zaken.

Op 6 juli 2021 werd De Vries op straat in Amsterdam neergeschoten, waarna hij zwaargewond werd afgevoerd naar een ziekenhuis. Hij overleed negen dagen later op donderdag 15 juli 2021 aan zijn verwondingen.

Het hele team van Dutch IT-channel en Executive People wenst veel sterkte voor alle nabestaanden, vrienden en collega's van Peter R. de Vries.

Foto bron: Peter R. de Vries (foto Wikimedia Commons.

Terug naar nieuws overzicht
Security