Equinix verbindt datacenters in Londen en Parijs met CrossChannel Fibre

16-07-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Equinix verbindt datacenters in Londen en Parijs met CrossChannel Fibre

CrossChannel Fibre, een nieuw internationaal glasvezelproject, gaat de datacenters van Equinix in Londen en Parijs met elkaar verbinden. CrossChannel Fibre is het eerste onderzeese glasvezelproject in twintig jaar dat door het Engelse Kanaal wordt aangelegd en is in het vierde kwartaal van 2021 klaar voor gebruik.

De door Crosslake Fibre te fabriceren kabel wordt 520 kilometer lang en bestaat uit 96 vezelparen. Met een snelheid van twintig terabyte per vezelpaar wordt dit het glasvezelnetwerk met de laagste latency tussen Londen en Parijs. Het project is de tweede samenwerking tussen Equinix en Crosslake Fibre, na het connectiviteitsproject tussen Toronto en Secaucus, New Jersey.

Vraag naar meer capaciteit

Het dataverkeer neemt over de hele wereld toe en 99 procent van het wereldwijde transoceanische verkeer wordt geleverd via onderzeese kabels. Aangezien grote multinationals willen profiteren van de zakelijke kansen in Europa, hebben zij meer capaciteit nodig om gedistribueerde IT-activiteiten aan de edge uit te voeren, waaronder cloudgebaseerde applicaties. Door de datacenters van Equinix met elkaar te verbinden, krijgen Crosslake Fibre en zijn klanten toegang tot de ecosystemen en het interconnectieplatform van Equinix. Platform Equinix verbindt bijna tienduizend bedrijven in meer dan zestig markten wereldwijd met elkaar, met Equinix.

“Met de toevoeging van twee nieuwe verbindingspunten voor onderzeese kabels vergroten we het bereik van ons stabiele wereldwijde netwerk”, vertelt Eugene Bergen Henegouwen, President, EMEA, Equinix. “Hiermee zorgt Equinix voor een wereldwijde consistentie en schaal voor onderzeese kabeloperatoren als Crosslake Fibre en profiteren de klanten van Equinix van onze steeds verder groeiende netwerkverbinding met oplopende snelheden. Kortom, een win-winsituatie voor iedereen.”

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters