Dheeraj Pandey is mede-oprichter van DevRev

Dheeraj Pandey

16-07-2021 | door: Redactie

Dheeraj Pandey is mede-oprichter van DevRev

Voormalig Nutanix ceo Dheeraj Pandey is mede-oprichter van DevRev, een nieuw bedrijf voor bedrijfssoftware dat zich richt op het dichter bij klanten en inkomsten brengen van ontwikkelaars. DevRev heeft 50 miljoen dollar aan seed-financiering opgehaald.

Pandey is mede-oprichter en CEO van DevRev, naast mede-oprichter Manoj Agarwal, voormalig Nutanix SVP van engineering. Gesteund door investeerders, waaronder Mayfield Fund, Khosla Ventures en verschillende vooraanstaande bedrijven uit de industrie, heeft DevRev al meer dan 75 mensen aangeworven en is het meedogenloos gefocust om zichzelf dit jaar "klant nul" te maken.

"Tegenwoordig is elk bedrijf een softwarebedrijf, maar we isoleren ontwikkelaars van klanten en inkomsten", zegt Pandey, CEO van DevRev. "Door de bureaucratie tussen makers en consumenten weg te nemen - met API's, ontwerp en een eigenzinnige betrokkenheid model — we zullen ontwikkelaars in staat stellen om klantbewuste producten en bedrijven te creëren. Dat is onze missie: breng dev en rev samen!”

DevRev wil het leven van ontwikkelaars een stuk eenvoudiger maken, zodat ze niet langer over silo's van systemen hoeven te werken. Gedreven door design-first, API-first en machine intelligence-cultuur, stelt DevRev ontwikkelaars en klanten in staat om sociaal en in realtime met elkaar te communiceren en samen te werken.

"Als productbouwers hebben Dheeraj en ik allebei de pijn gevoeld bij het achterlaten van ontwikkelaars in de back-office", zegt DevRev mede-oprichter Agarwal. "Met een headless dev-centric CRM-visie willen we ontwikkelaars naar de voorgrond brengen van besluitvorming en realtime samenwerking met klanten.”

Met behulp van het platform dat DevRev aan het creëren is, kan de ontwikkelaar zijn code koppelen aan productieproblemen en klantinteracties in een unieke uniforme ervaring. Het aanbod van het bedrijf zal ontwikkelaars helpen bij het creëren van moderne productgestuurde groei (PLG) bedrijven die cloudgecentreerd en servicegericht zijn.

"Als People-first investeerders die in de beginfase samenwerken met ondernemers, zijn we vereerd om Dheeraj, Manoj en het team van DevRev te ondersteunen met startfinanciering", aldus Mayfield Fund Managing Director Navin Chaddha. “Wij zijn van mening dat hun focus op het verheffen van ontwikkelaars tot bedrijfsleiders door het wegnemen van de belemmeringen voor inkomsten de Rise of the Individual-beweging ten goede komt en hen zal helpen uitgroeien tot een iconisch bedrijf. We kijken ernaar uit om ze te zien bouwen aan een innovatieve nieuwe categorie en een langdurige ontwikkelaarsgemeenschap.”

"Vaak heeft de code, die ontwikkelaars uiteindelijk schrijven of wijzigen, weinig tot geen invloed op hoe klanten hun product en zijn functies gebruiken", zegt Vinod Khosla, oprichter en partner van Khosla Ventures. "DevRev's gedurfde, maar eenvoudige visie om ontwikkelaars dichter bij klanten te brengen, is een van die baanbrekende ideeën waarvan we denken dat ze in de toekomst van invloed zullen zijn op elk afzonderlijk bedrijf."

DevRev, een echt postpandemisch bedrijf, werkt eerst op afstand en onderhoudt puur digitale activiteiten, waarbij sociale platforms worden gebruikt om talent te werven, ideeën te genereren en een community rond zijn product op te bouwen. Met automatisering, zoeken en een unieke productgestuurde kandidaat-ervaring heeft het bedrijf in minder dan zes maanden een geweldig team van DevRevelers opgebouwd. Het bedrijf bouwt aan zijn team in Austin, Bangalore, Ljubljana (Slovenië) en de San Francisco Bay area.

Terug naar nieuws overzicht