Redactie - 15 juli 2021

StuComm gaat samen met Ready Education en Collabco

StuComm gaat samen met Ready Education en Collabco image

Het Utrechtse StuComm, ontwikkelaar en speler op het gebied van studenten apps, bundelt haar krachten met het Canadees-Amerikaanse Ready Education en het Engelse Collabco. Door deze samensmelting wordt StuComm onderdeel van de grootste leverancier van studenten apps ter wereld. Het nieuwe Ready Education bedient wereldwijd ruim 4 miljoen studenten verspreid over meer dan 425 onderwijsinstellingen. Founder en CEO Ronald Kouvelt is trots op dit nieuwe hoofdstuk van StuComm. “We komen hiermee een stap dichter bij ons doel: wereldwijd de nieuwe standaard voor student communicatie zetten.”

EdTech onderneming StuComm ontstond zeven jaar geleden vanuit de missie om meer gemak en betrokkenheid voor studenten te creëren. Bij onderwijsinstellingen ontstond grote behoefte aan één centraal platform voor informatie en communicatie. Dit digitale platform moest voor studenten zo vanzelfsprekend mogelijk zijn. StuComm (net als Ready Education en Collabco) speelde in op deze behoefte. Bovendien merkt het bedrijf dat de behoefte door verdergaande digitalisering in het onderwijs én door de onvoorziene versnelling hierin als gevolg van de actualiteit sterk is vergroot. De nieuwe organisatie is in staat sneller op deze groeiende vraag in te spelen en zodoende meer studenten te kunnen helpen.

Kouvelt, die de rol als General Manager Europa zal vertolken, zegt het volgende: “De drie bedrijven hebben dezelfde visie, dezelfde werkwijze en vergelijkbare producten en diensten. Samen staan we sterker en kunnen we nog harder groeien dan dat we met StuComm al deden. Met de gecombineerde middelen en expertise zijn we in staat meer studenten en onderwijsinstellingen nog beter te helpen.”

Focus op studenten

In de strategie zal weinig veranderen. De focus blijft liggen op de ambities en beleving van studenten, zo benadrukt Gary Fortier, CEO van Ready Education: “We hebben een gezamenlijke missie om studenten te helpen succesvol te zijn. Daarbij kijken we wat studenten nodig hebben en hoe wij onderwijsinstellingen kunnen helpen dit te faciliteren. We zien bijvoorbeeld dat regionale verschillen belangrijk zijn. Onderwijs kent overal ter wereld veel gelijkenissen, maar regionaal hebben studenten en onderwijsinstellingen andere behoeften.”

Voor Kouvelt is dit een grote stap na bijna zeven jaar aan het roer van StuComm te hebben gestaan. Kouvelt: “In de afgelopen zeven jaar hebben we een mooi bedrijf gebouwd dat in Nederland marktleider is geworden. Het voelt goed om samen met de gelijkgestemden uit Canada, de Verenigde Staten en Engeland verder te gaan. We blijven doen wat we deden, maar kunnen verder groeien, verbeteren en professionaliseren. Al onze klanten profiteren hiervan. Ik ben trots op deze stap en samen gaan we door waar we gebleven zijn: studenten helpen succesvol te zijn”.