SAS Institute wordt niet verkocht aan Broadcom

15-07-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

SAS Institute wordt niet verkocht aan Broadcom

SAS Institute, een Amerikaanse specialist in bedrijfsanalyse en databeheer software, wordt geen onderdeel van Broadcom, aldus The Wall Street Journal. Naar verluidt heeft Jim Goodnight, mede-oprichter en CEO van SAS, een bericht naar alle medewerkers gestuurd waarin hij meldt dat zijn bedrijf niet te koop staat.

Broadcom zou naar verluidt usiness intelligence software specialist SAS Institute overnemen voor 15 miljard tot 20 miljard dollar. Dit meldt de The Wall Street Journal.

Broadcom levert van origine chips maar vandaag de dag meer hardware- en software-infrastructuur toepassingen. Het productaanbod van Broadcom bedient de datacenter-, netwerk-, software-, breedband-, draadloze en opslag- en industriële markten.

SAS Institute is een Amerikaanse multinationale ontwikkelaar van analysesoftware, gevestigd in Cary, North Carolina. SAS ontwikkelt en verkoopt een suite van analysesoftware, die helpt bij het openen, beheren, analyseren en rapporteren van gegevens om de besluitvorming te vergemakkelijken.

Broadcom heeft een lange geschiedenis van acquisities, en wilde drie jaar geleden nog concurrent Qualcomm overnemen via een vijandig bod. Na meerdere weigeringen van Qualcomm zelf, werd de deal uiteindelijk tegengehouden door toenmalig president Donald Trump. Broadcom heeft sindsdien zijn hoofdkwartier verhuisd van Singapore naar Californië in de Verenigde Staten

Terug naar nieuws overzicht