Witold Kepinski - 14 juli 2021

Pride Capital Partners verstrekt groeifinanciering aan Netaxis Solutions

Pride Capital Partners verstrekt groeifinanciering aan Netaxis Solutions image

Pride Capital Partners heeft een mezzaninelening versterkt aan Netaxis Solutions om haar internationale groei verder uit te bouwen. Netaxis is een softwarebedrijf dat zich richt op de telecomindustrie. De software van Netaxis wordt gebruikt in netwerken van grote telco’s om de efficiëntie te verbeteren, de operationele kosten aanzienlijk te verlagen en de onboarding van nieuwe klanten te versnellen aan de hand van automatisering.

Netaxis, opgericht in 2010 door 4 telecom-ingenieurs, telt momenteel 45 medewerkers, voornamelijk ingenieurs. Het hoofdkantoor is gevestigd in Brussel, België. Ze begonnen in 2016 internationaal uit te breiden en zijn momenteel ook aanwezig in Nederland, Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Netaxis is een telecomsoftwarebedrijf dat een reeks producten en oplossingen ontwikkelt en verkoopt waarmee telecombedrijven hun netwerk beter kunnen beheren en controleren. Dit terwijl ze hun traditionele aanbod van voice-service oplossingen omzetten in web-based toepassingen. Met de producten en oplossingen van Netaxis kunnen telco’s hun bedrijfsgroei vereenvoudigen, automatiseren en versnellen. De functionaliteiten van de huidige aangeboden oplossingen omvatten Network Monitoring, Call Simulation, API Orchestration, Session Routing Engine met SIP-registratie, multilanguage, multi-tenant en multi-layer provisioning gateway en een fraudedetectie- en mitigatie-engine. In totaal biedt Netaxis 5 eigen ontwikkelde softwareproducten aan.
Klanten van Netaxis zijn Tier 1 telecomoperators zoals MTN, KPN, T-Mobile, Orange, Proximus en Vodafone. Het bedrijf heeft sterke partnerschappen met Cisco en Oracle, wiens producten complementair zijn voor het bedienen van klanten in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Azië. Netaxis bedient ook grote corporates als ABN Amro en Nuon.

Door haar producten naar de cloud te verplaatsen, maakt het bedrijf zijn producten ook toegankelijk voor kleinere Tier 2- en Tier 3-telco's, die naar verwachting een sterke groei zullen blijven stimuleren.

Financiering van groeistrategie

De Pride Mezzanine-lening stelt Netaxis in staat zijn ambitieuze groeistrategie voort te zetten zonder dat de huidige aandeelhouders verwateren. De internationale aanwezigheid van Netaxis zal wereldwijd verder worden versterkt en uitgebreid. De bestaande strategieën en productontwikkelingen van het bedrijf zullen verder worden versterkt. Het verschuiven van het business model naar SaaS-gebaseerde inkomsten is een essentieel element in de strategie van de komende jaren.

Manuel Basilavecchia, mede-oprichter en CEO van Netaxis: “We zijn verheugd om de volgende grote stappen te zetten met de investering van Pride Capital Partners. Pride Capital is een sterke partner met jarenlange ervaring in groeifinanciering van B2B-bedrijven met een focus op SaaS inkomsten. Hun ervaring zal ons ondersteunen bij onze verschuiving naar meer SaaS gedreven inkomsten. Met de extra middelen zullen we in staat zijn om onze aanwezigheid op de markt snel en substantieel uit te breiden”.
Lars van ’t Hoenderdaal (managing partner Pride Capital Partners): “We zijn altijd op zoek naar toonaangevende softwarebedrijven die streven naar verdere groei. Netaxis heeft een unieke positie in de markt met een sterke nichefocus. Het verschuiven van hun strategie naar een meer recurring en schaalbaar business model met hun indrukwekkende softwareproducten is iets wat we graag ondersteunen. Ons Mezzanineproduct en strategische netwerk sluiten perfect aan bij hun ambities”.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024