Redactie - 12 juli 2021

Robert Grasmeyer wordt operationeel directeur Hardis Group Benelux

Robert Grasmeyer wordt operationeel directeur Hardis Group Benelux image

Hardis Group kondigt de komst aan van Robert Grasmeyer als operationeel directeur bij Hardis Group Benelux. Hij zal er nauw samenwerken met commercieel directeur Ronald Schepers, die in april 2021 bij de vestiging aan de slag ging. Beide directeuren zullen werken aan de groei van de onderneming en de lokale ondersteuning aan Reflex WMS klanten in de Benelux.

Adviesbureau, digitale dienstverlener en softwareontwikkelaar Hardis Group stelt Robert Grasmeyer aan als operationeel directeur van Hardis Group Benelux. In zijn nieuwe functie zal hij zich vooral bezighouden met het begeleiden van de serviceteams die verantwoordelijk zijn voor de implementatie van het logistieke software Reflex WMS en het ondersteunen van de klanten. Hij zal nauw samenwerken met Ronald Schepers, de commercieel directeur van het filiaal. Deze laatste is verantwoordelijk voor het aanpassen van de verkoop- en marketingstrategie voor Reflex aan de specifieke kenmerken van de Beneluxmarkt (segmentatie, go-to-market, prijsstelling) en het opstellen en uitvoeren van de marketing- en verkoopplannen. Beiden hebben de ambitieuze doelstelling om in de komende drie jaar de activiteiten van Hardis Group Benelux te verdubbelen. Het filiaal heeft momenteel 21 mensen in dienst en realiseerde in 2020 een omzet van 3 miljoen euro (een stijging van 57 procent).

Als operationeel directeur is Robert Grasmeyer verantwoordelijk voor de inzet van medewerkers en de organisatorische, technische en materiële middelen die nodig zijn voor de ontwikkeling van Hardis Group Benelux. In deze zeer dynamische en internationale markt is hij verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de projecten, zodat de afspraken nagekomen kunnen worden en de kwaliteit van de klantenservice gewaarborgd is.

Samen met Ronald Schepers, sinds april 2021 commercieel directeur Reflex voor de Benelux, zal hij de verkoop van het softwarepakket Reflex (voor magazijnen, productie en winkels) stimuleren, met name in de sectoren van de logistieke dienstverlening, e-commerce en retail, FMCG, productie en farmaceutische industrie.

“In enkele jaren tijd hebben we het vertrouwen kunnen winnen van bedrijven als bol.com, Denkavit, Duracell en Nabuurs. Robert en Ronald, beiden zeer ervaren op het gebied van logistieke IT, hebben de missie om het filiaal verder te ontwikkelen. Ze hebben de opdracht om de omvang van de onderneming in de Benelux binnen drie jaar te verdubbelen”, vertelt Cécile Arnaud, directrice internationale ontwikkeling van Reflex.

Carrière van Robert Grasmeyer

Robert Grasmeyer, 49 jaar, heeft 20 jaar ervaring in IT en digitale transformatie, met een focus op logistiek. Gedurende zijn carrière heeft hij internationale teams samengesteld en geleid en verschillende implementatieprojecten voor ERP, WMS of andere applicatie-oplossingen geleid. Hij was ook programmadirecteur bij Unisys, Nederlandse Spoorwegen, Capgemini en Getronics PinkRoccade. Sinds 2019 was hij verantwoordelijk voor de volledige klantenportefeuille van Infor (WMS-, SCM- en ERP-oplossingen) in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en de Benelux.

Carrière van Ronald Schepers

Ronald Schepers, 57 jaar, is bijna zijn hele carrière al actief in de sector logistiek en distributie. Hij bekleedde de functie van logistiek manager bij onder meer Saint-Gobain, Tandon Computer. Vervolgens ging hij aan de slag bij softwareontwikkelaars voor de supply chain-sector: hij was achtereenvolgens programma manager bij Marc Global, verkoopverantwoordelijke voor SSA Global (Infor), Consafe Logistics en a-SIS (Savoye). In 2017 richtte hij Logaps op, een bedrijf dat zich toelegt op supply chain-optimalisatie. De afgelopen vier jaar was hij verantwoordelijk voor de business development van het logistieke softwarepakket Reflex binnen de Benelux.