IPRO neemt ZyLAB over

09-07-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

IPRO neemt ZyLAB over

IPRO kondigt de overname van ZyLAB Technologies aan. ZyLAB is een speler in AI-gedreven legal hold en eDiscovery technologie, en bedient bedrijven, advocatenkantoren en overheden wereldwijd. De overname breidt de mogelijkheden uit voor innovatie in eDiscovery, corporate investigations en Information Governance oplossingen voor klanten in Europa en de VS.

De overname van ZyLAB markeert een belangrijke stap voorwaarts voor de markt. De combinatie creëert een best in-class eDiscovery en Information Governance oplossing voor data onderzoek in civiel recht, corporate onderzoeken, data subject access requests en verzoeken onder de Wet Openbaarheid Bestuur (WOB).

“Bedrijven, advocatenkantoren en overheden worstelen met de continue groei van ongestructureerde data,” zegt IPRO CEO, Dean Brown. “Met de overname kunnen we een geïntegreerde oplossing aanbieden om de risico’s en kosten te managen geassocieerd met de explosie van data. Onze oplossing stelt klanten in staat om kunstmatige intelligentie toe te passen om data beter te begrijpen, te onderzoeken en te beheren.”

De overname creëert synergiën tussen de twee bedrijven en aanvullende investering in productontwikkeling, en uiteindelijk, een sterke fundering voor groei in Europa en de VS.

“ZyLAB’s oplossing is sinds de oprichting in 1983 op de proef gesteld in de grootste corporate fraude- en overheidsonderzoeken, en werd ook toegepast in de historische oorlogstribunalen. ZyLAB heeft sinds de oprichting op grote schaal Data Science toegepast in eDiscovery, zeker met de bijdrage van Professor Johannes (Jan) Scholtes, die sinds 1988 bij het bedrijf betrokken is,” zegt ZyLAB CEO, Dennis van der Veeke. “Nadat wij een aantal spelers in de markt hebben overwogen, kozen wij voor IPRO vanwege hun toewijding aan innovatie, veiligheid en het succes van onze klanten.”

Beide bedrijven delen een jarenlange toewijding aan succes van klanten. ZyLAB als de hoogst gewaardeerde eDiscovery oplossing volgens Gartner’s Peer Insights. IPRO onderhoudt één van de hoogste klant retentie en Net Promoter Scores van de markt.

ZyLAB complementeert het aanbod van IPRO in de VS. In Europa blijft ZyLAB onafhankelijk opereren onder het gerespecteerde en bekende ZyLAB merk. Als een Nederlandse organisatie blijft ZyLAB de Europese regels voor data privacy, -rechtsbevoegdheid en -soevereiniteit in acht nemen, zowel voor on-premise als voor cloud/hosted oplossingen. Alle productontwikkeling en dienstverlening blijft ongewijzigd, en gesitueerd op het ZyLAB kantoor in Amsterdam, Nederland.

Terug naar nieuws overzicht