Stephan Vinkenborg versterkt StudeerSnel.nl als CTO

Stephan Vinkenborg

09-07-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Stephan Vinkenborg versterkt StudeerSnel.nl als CTO

Stephan Vinkenborg (foto) is aangesteld als CTO van de Amsterdamse EdTech scale-up StudeerSnel.nl, in het buitenland bekend onder de naam StuDocu. Vinkenborg sluit aan bij het managementteam van StudeerSnel en is verantwoordelijk voor de verdere (internationale) expansie van het platform. Vinkenborg volgt met deze volgende stap in zijn carrière medeoprichter Lucas van den Houten op, die de rol van Chief Product Officer op zich neemt.

StudeerSnel, in het buitenland actief onder de naam StuDocu, is een van origine Nederlands platform dat wereldwijd is uitgegroeid tot een community met internationale allure. Het behoort tot de top 2 van wereldwijde EdTech platformen met meer dan 15 miljoen studenten die maandelijks van het platform gebruik maken.

Stephan Vinkenborg
Vinkenborg is al meer dan 20 jaar werkzaam binnen het vakgebied van IT en software architectuur en brengt dan ook een schat aan ervaring met zich mee. Hiervoor is hij bijna 4 jaar werkzaam geweest als CTO bij online bank Knab wat volgde op zijn rol als head of software engineering bij Travix International. Daarvoor werkte hij als (senior) software developer en architect bij onder meer ENAI en Linx Crossmedia.

StudeerSnel.nl haalde recent een grote investering van 50 miljoen dollar op en wil hiermee de wereldwijde uitrol van het EdTech platform versnellen. Vinkenborg ziet ernaar uit om hier een rol in te spelen: “Dit is een fantastisch moment om bij zo’n geweldig team te komen. Ik kijk ernaar uit om dit bedrijf verder te helpen groeien!” Ook medeoprichter en CEO Marnix Broer is blij met Stephan’s keuze voor StudeerSnel: “Met zijn ruime ervaring binnen development en engineering is de verdere groei van ons EdTech platform gegarandeerd. Wij heten hem dan ook van harte welkom in onze familie.”

Terug naar nieuws overzicht