BKR kiest OGD voor cloudbeheer

09-07-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

BKR kiest OGD voor cloudbeheer

Stichting BKR gaat een overeenkomst aan met OGD ict-diensten voor het beheer van hun cloudomgeving. Het komende halfjaar beheert OGD de cloudomgeving van BKR met hun Managed Azure-dienstverlening. BKR kan de overeenkomst vervolgens meerdere keren verlengen.

BKR stelt zichzelf als missie om het financieel welzijn van Nederland te bevorderen. Om invulling te geven aan deze missie biedt BKR verschillende diensten aan. Eén hiervan is het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI). Met het CKI ondersteunt BKR kredietaanbieders in Nederland bij het verantwoord verstrekken van krediet. BKR wil de ontwikkeling van haar diensten op een betrouwbare manier sneller vormgeven. Het Centraal Krediet Informatiesysteem is daarom in een volledig nieuwe architectuur herbouwd voor de migratie naar de publieke cloud en 19 juni succesvol live gegaan als CKI3. OGD ondersteunde BKR bij het ontwerpen en bouwen van de onderliggende Microsoft Azure infrastructuur.

BKR en OGD breiden hun partnerschap uit met de Managed Azure-dienstverlening van OGD. Deze dienst helpt BKR ook om in de beginperiode de veiligheid, beschikbaarheid en continuïteit te garanderen van het cloudplatform waarop het zojuist gelanceerde nieuwe CKI3 wordt gehost. OGD helpt BKR daarbij door haar afdeling Systeembeheer de ruimte te geven om opleidingen te volgen en zich volledig op te leiden in de nieuwe cloudomgeving, terwijl de dienstverlening aan deelnemers, klanten en consumenten geborgd blijft.

Partnerschap BKR en OGD

Henk Bothof, CIO en bestuurder van BKR over het partnerschap met OGD: “OGD heeft ons uitstekend geholpen om gezamenlijk met ons de cloud-infrastructuur onder ons nieuwe systeem in te richten. OGD neemt nu ook een resultaatverantwoordelijkheid voor de borging van de beschikbaarheid van de cloudomgeving, waar wij zelf de verantwoordelijkheid houden voor de integrale keten. Zo houden we het overzicht en ontstaat er ook eindelijk ruimte voor onze eigen systeembeheerders om zich het volledig managen van de cloud eigen te maken. Het is per slot van rekening een geheel andere wijze van beheer. OGD helpt ons bij die transformatie.”

Bart Hagen, directeur Levering van OGD over de toekomst van de samenwerking met BKR: “We zijn trots dat BKR ons het beheer van de cloudomgeving van haar belangrijkste applicatie toevertrouwt. Het partnerschap gaat echt over co-creatie. We begeleiden de medewerkers van BKR, zodat ze in de toekomst zelf de verantwoordelijkheid kunnen nemen over het cloudplatform. Daarnaast ondersteunen we BKR de komende jaren bij de verdere transformatie naar Azure.”

Naast het beheer van deze diensten in de cloud levert OGD ook technisch applicatiebeheer en advies om de verdere cloudtransformatie van BKR te realiseren.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud