Witold Kepinski - 09 juli 2021

HPE neemt Ampool over

HPE neemt Ampool over image

HPE neemt Ampool over om hybride analyse voor klanten te versnellen. Ampool is een ontwikkelaar van een dataplatform dat is ontworpen om een cloud-native, krachtige SQL-analyse-engine te leveren voor data-engineers en bedrijfsanalisten.

Ampool zal toetreden tot de HPE Ezmeral-software organisatie en een cruciale rol spelen bij het versnellen van de HPE Ezmeral-analyseruntime voor interactieve SQL-workloads, waardoor de kwaliteit, herhaalbaarheid, doorvoer en time-to-value voor de AI/ML, analyses en gegevens van HPE klanten worden verbeterd, onder andere voor workloads en ook met HPE GreenLake.

HPE GreenLake biedt klanten een krachtige basis om digitale transformatie te stimuleren via een elastisch as-a-service-platform dat op locatie, aan de rand of in een colocatiefaciliteit kan draaien. Het HPE GreenLake edge-to-cloud-platform combineert volgens HPE eenvoud en wendbaarheid met de governance, compliance en zichtbaarheid die hoort bij hybride IT, en biedt een reeks cloudservices, waaronder HPE Ezmeral Container Platform en HPE Ezmeral ML Ops.

De overname bouwt voort op deze strategie door Ampool's technologiecomponenten en open source-expertise toe te voegen aan het Ezmeral-portfolio, dat in de loop van de tijd zal veranderen in een reeks SQL-versnellingsservices die beschikbaar worden gesteld via het HPE GreenLake-cloudplatform. Deze acquisitie is ook een verder bewijs van HPE's investering, focus en uitvoering in het uitbouwen van een open -bron - gebaseerde IP rijke capaciteit voor de HPE Ezmeral software portfolio, om superieure einde te leveren aan einde analytics in snel groeiende markten.

Ampool heeft eenschaalbare Data Federator-laag gebouwd in combinatie met een meerlagige acceleratie-engine om de verwerkingssnelheden van analytische query's op schaal te verhogen. Ampool, opgericht door Milind Bhandarkar, brengt een team van wereldklasse ingenieurs van Yahoo, LinkedIn, VMware/Pivotal en Veritas. Ampool-ingenieurs hebben ook een aanzienlijk open source-leiderschap met belangrijke bijdragen aan projecten zoals Apache Geode, Presto/Trino, Apache Spark en Apache Ranger.